Seitons escabetxats
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un quilo de seitons de mida gran
- Un brot de farigola
- Un brot de romaní
- Tres fulles de llorer
- Farina
- Sal
- Pebre negre en gra
- Pebre vermell dolç
- Oli d'oliva
- Un got de vi blanc
- Un got de vinagre de poma
- Mig got d'aigua
- Una pastanaga tallada a rodelles
- Dotze alls aixafats amb pell
8 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Una safata metal·lica amb un paper de cuina
Uns estalvis
Una paella gran
Una aranya de filferro
Elaboració
Primerament, netegem els seitons,els traiem el cap i les tripes i els rentem a raig d'aixeta.
Seguidamemt, els salem i els enfarinem, i tot seguit els fregim tres minuts amb oli d'oliva i un cop fregits els reservem en un safata plana amb un paper de cuina.
A continuació, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim: la farigola, el romaní, el llorer, la pastanaga tallada a rodelles fines, un grapat de grans de pebre negre i els alls aixafats.
Quan tot plegat és ben sofregit, afegim dues cullerades de pebre vermell dolç i tot seguit afegim: el vinagre, el vi i l'aigua i deixem que arrenqui el bull.
Quan tot plegat ja ha bullit uns vint minuts, corregim de sal, afegim els seitons i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns dotze minuts més, i ja ho tindrem llest per servir o deixar que refredi, ja que freds també són molt bons.
1h 30min
Etiquetes: Cuina marinera La cuina dels escabetxos Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3850 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.