Seitons escabetxats
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
estiu
tardor
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- Un quilo de seitons de mida gran
- Un brot de farigola
- Un brot de romaní
- Tres fulles de llorer
- Farina
- Sal
- Pebre negre en gra
- Pebre vermell dolç
- Oli d'oliva
- Un got de vi blanc
- Un got de vinagre de poma
- Mig got d'aigua
- Una pastanaga tallada a rodelles
- Dotze alls aixafats amb pell
8 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Una safata metal·lica amb un paper de cuina
Uns estalvis
Una paella gran
Una aranya de filferro
Elaboració
Primerament, netegem els seitons,els traiem el cap i les tripes i els rentem a raig d'aixeta.
Seguidamemt, els salem i els enfarinem, i tot seguit els fregim tres minuts amb oli d'oliva i un cop fregits els reservem en un safata plana amb un paper de cuina.
A continuació, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim: la farigola, el romaní, el llorer, la pastanaga tallada a rodelles fines, un grapat de grans de pebre negre i els alls aixafats.
Quan tot plegat és ben sofregit, afegim dues cullerades de pebre vermell dolç i tot seguit afegim: el vinagre, el vi i l'aigua i deixem que arrenqui el bull.
Quan tot plegat ja ha bullit uns vint minuts, corregim de sal, afegim els seitons i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns dotze minuts més, i ja ho tindrem llest per servir o deixar que refredi, ja que freds també són molt bons.
1h 30min
Etiquetes:
Cuina marinera La cuina dels escabetxos
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2305 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Amiga Teresa, si vas a les m3eves receptes, podràs veure la recepta allioli fet amb llet, que també et pot ser interessant....
Amic Jordi, els peixos fets a la papillota, no tenen temps de cocció, simplement hem de veure quan s'infla la bossa de la...
Amiga Teresa, per fer el rosbif s'acostuma a fer servir la mitjana o el tall rodó de vedella, però a la carnisseria et...
Perdoneu, però quan dieu "olla elèctrica" us esteu referint a la "Termo mix"?. Si és aixi, us diré que la Termo Mix,...
Amiga Flora, si vas a les meves receptes i busques l'apartat de cuina del Cister, podràs veure un recull de la cuina que es...