Flam mixte

Ingredients

  • CARAMEL: 100 g de sucre
  • 2 cullerades d'aigua
  • Unes gotes de llimona
  • FLAM: 125 g de sucre
  • 4 ous
  • 1/2 litre de llet
  • Pell de llimona
  • Canyella en branca
  • PA DE PESSIC: 100 g de farina
  • 3 ous
  • 90 g de sucre
  • 1 culleradeta de llevat en pols
  • Vainilla en pols

10 racions

Elaboració

Caramelitzar un motlle de 26 cm amb el primer preparat d'aquesta recepta.
Bullie la llet amb la pell de llimona i la canyella.
En un recipient fons, es baten els ous i el sucre i s'hi afegeix la llet calenta i es deixa reposar. Es passa pel colador i s'aboca en el motlle caramelitzat.
Es treballa 1 ou sencer i 2 rovells amb el sucre, fins que faci relleu, s'hi afegeix la farina amb el llevat, la vainilla en pols, després les clares montades molt suaument.
S'aboca poc a poc sobre la crema d'ous i s'aplana, es cou al forn al bany María a 160ºC durant uns 45 minuts (l'aigua no ha de bullir).
Un cop fred, s'aboca en una safata i si es vol es pot posar guarniments de nata.

1h

Notes

Veure-ho com al sortir del forn el flam queda abaix i el pa de pessic queda a dalt.
La referencia que diu que faci relleu, es que al batre el pa de pessic, quan el deixeu caure queda damunt del que estem baten.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1875 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'agost:

Pastís de mascarpone
Pastís de mascarpone
Postres i dolços
Fish and chips
Fish and chips
Peixos i mariscos Tempura
Canelons de salmó
Canelons de salmó
Peixos i mariscos Canelons
Sarsuela de rap
Sarsuela de rap
Peixos i mariscos
Parrillada de marisc i rap
Parrillada de marisc i rap
Peixos i mariscos

Veure receptes d'agost i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: