Rap amb gambes i cloïsses

Ingredients

  • 8 talls de rap
  • 8 gambes grosses
  • 16 cloïsses
  • 4 grans d'all (3 fregits, 1 de cru)
  • Brou de peix
  • 3 tomàquets madurs
  • 4 llesques de pa fregit
  • 30 g entre ametlles i avellanes
  • 1 copeta de vi blanc o ranci
  • Julivert, llorer
  • Sal, oli i farina
  • 1 nyora

4 racions

Elaboració

Fregir 3 alls, amb el mateix oli fregir el pa, posar-ho en el morter amb al julivert.
Salar i enfarinar el rap, en el mateix oli i posar en una cassola de terrissa.
En el mateix oli fregir el tomàquet ratllat, posar el vi i deixeu-ho reduir, posar el caldo i la picada feta amb el pa fregit, els alls i el julivert i la nyora (nomes la polpa i previament remullada) i el llorer. Deixeu-ho coure uns 15 minuts.
Passar la salsa pel colador xinés i abocar-la a la cassola del rap, posar les gambes cres i les cloïsses obertes.
Fer una segona picada amb l'all cru i els fruits secs, tirar-la per sobre el peix i posar la cassola al foc fins que arrenqui el bull i passar-la al forn calent uns 10 minuts (cassola tapada).
Servir amb la mateixa cassola.

Notes

Recordeu que quan feu algun plat al forn, on hi hagi suc, la cassola estarà tapada. Perqué no s'evapori el suc.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

15663 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: