Flam de mallorca

Ingredients

  • 3 ous
  • 1/2 litre de llet
  • 125 g de sucre
  • 1 culleradeta de sucre avainillat
  • 3 mitjos presecs en almivar
  • 2 ensaimades mitjanes del dia abans
  • 200 g de nata montada
  • Caramel liquid

8 racions

Elaboració

Poseu el caramel en el fons d'un motlle de cake.
Bulliu la llet amb el sucre i la vainilla.
Bateu els ous en un bol i barregeu-los amb la llet.
Poseu una mica de crema al fons del motlle, després 1 ensaimada tallada a trossos, damunt la meitat dels presecs tallats a làmines, Tornar a repetir aquesta operació, fins omplir-lo tot. Tireu-hi tota la crema per sobre, perqué quedi tot ben empapat.
Poseu el motlle al forn a 160ºC al bany María durant 45 minuts.
Deixeu-lo refredar una estona i desenmotlleu-lo.
Adorneu-lo amb nata montada per damunt i els costats.

1h

Notes

Per poder-lo treure'l millor del motlle, passeu-hi un ganivet per tot el voltant, i una mica d'agua calenta per sota el motlle.
Per posar-hi la nata ha de estar molt fred, ja que la nata es desfaria.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

651 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: