Sopa de ceba amb torradetes

S'acosten les nits fresquetes i aquest senzill plat us refarà el cos i l'ànima... i us defensarà dels mals virus...

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Brou = aigua de qualitat amb kombu, 2 o 3 claus d'olor, 2 o 3 fulles de llorer, gingebre i FARIGOLA...
  • Cebes
  • Oli d'oliva verge extra, aigua de mar o sal marina
  • Llesquetes de pa dextrinades
  • Formatge ratllat Emmental
  • Ou

Utensilis

Recomano fer el brou abundant, per tal de reservar-ne per un o dos dies més tard. Un cop fred guardar en la nevera.

Elaboració

Posar en l'aigua freda un tros de kombu, un tros de gingebre pelat, 2 o 3 fulles de llorer sec, 2 o 3 claus d'olor i... FARIGOLA!! Amb això ja queda molt bo, però si es vol enriquir, quan bulli afegir porro (lo vert ben net), una fulla de col, tros de tija d'api, el que es tingui, excepte patata. Bullir una mitja hora i afegir aigua de mar. El brou pot ser cassolà o industrial, pot ser un caldo d'ossos de 24 hores, o aigua bullent amb miso disolt si tenim pressa!
Posar un ou per cap en un cassó coberts amb aigua freda a foc baix-mig. Quan apunti l'ebullició baixar foc al mínim i fer coure 10 minuts exactes. Tallar la cocció amb aigua glaçada i pelar. Reservar.
Tallar i estofar les cebes amb poc oli, a foc adequat perquè ni s'enfosqueixin ni quedin bullides... Així que estiguin fetes, abocar-hi el brou calent colat i fer coure uns minuts.
Posar el formatge repartit sobre les llesquetes, amanir amb sal i oli i gratinar.
Distribuir la sopa en plats o bols. Posar al damunt una o dues llesquetes de pa i l'ou picat.

30min

Notes

Quan transvesseu líquids bullents feu servir estris d'acer, ceràmica o vidre (que aguanti els 100º) El plàstic conté Bisphenol A que és un disruptor hormonal i no ens convé incorporar-lo al nostre cos.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1144 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:

1 comentaris:

Quim Lleonart diu:
Amiga Beppa, si vas a les meves receptes podràs veure la meva sopa de ceba, que també et pot ser interesant. Rep una salutació. Quim Lleonart.

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: