Crema de favetes i espàrrecs verds amb gamba de Tarragona

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 400 grams de favetes congelades
  • 400 grams d'espàrrecs verds( poden ser naturals o congelats)
  • Oli d'oliva
  • Sis gambes vermelles de Tarragona
  • Sis llesques de pa tallades al biaix
  • Sal
  • Nou moscada en pols
  • Dos litres i mig d'aigua mineral
  • Nata líquida
  • Conyac
  • Una branca d'api
  • Una fulla de llorer
  • Mitja ceba

6 racions

Utensilis

Una cassola metal·lica fonda
Un cassó gran
Una batedora elèctrica
Un colador xinès
Sis escudelletes de porcellana blanca
Un batedor de varetes
Una paella mitjana
Una safata metal·lica plana
Sis platets de porcellana blanca

Elaboració

Primerament,en una cassola fonda amb dos litres i mig d'aigua, sal, un brot de julivert, una branca d'api, mitja ceba pelada i dues fulles de llorer, fiquem a coure tant les favetes com els espàrrecs verds, fins que són cuits al "dente".
Seguidament, amb l'ajud del colador xinès i la batedora elèctrica, ho passem en el cassó on acabarem de fer la crema, tot retirant les herbes.
A part, en una safata plana , fiquem sis llesques de pa tallades al biaix, i les torrem en el forn a 180º, fins que estàn daurades, i les reservem.
Tot seguit, pelem les gambes de Tarragona, i amb un bon raig d'oli d'oliva les fregim uns tres minuts en una paella mitjana, i les flamegem amb un raig de conyac.
Fiquem el cassó amb les verdures a foc baix, i anem remenant amb el batedor de varetes.
Tot seguit, afegim un raig de nata lìquida, un polsim de nou moscada, corregim de sal i deixem que s'acabi de coure uns vint minuts més, i ja podrem servir la crema de la següent manera: primerament, omplim les escudelletes fins a tres quartes parts amb la crema. Seguidament, obrim les gambes en dues meitats a lo llarg i en posem dos trossos damunt d'una llesca de pa, regades amb una mica de l'oli de fregir-les, i tot seguit fiquem la llesca amb molta cura damunt la crema, i ja ho podrem servir a taula amb una platet a sota.

1h 30min


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2505 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de març:

Bacallà a la llauna
Bacallà a la llauna
Peixos i mariscos
Arròs negre
Arròs negre
Arrossos i pastes
Sípia guisada amb pèsols
Sípia guisada amb pèsols
Peixos i mariscos Guisat
Crema de Sant Josep
Crema de Sant Josep
Postres i dolços
Coca de Sant Josep
Coca de Sant Josep
Postres i dolços Coca
Tortell de Sant Josep
Tortell de Sant Josep
Postres i dolços Pastís
Bunyols de borratja i pernil
Bunyols de borratja i pernil
Llegums i verdures Bunyols

Veure receptes de març i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: