Blanqueta de xai

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Dos quilos de carn de xai de diverses parts (coll, pit, cuixa, etc...)
  • Aigua
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Suc de llimona
  • Un got de vi ranci
  • Brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
  • Una ceba picolada
  • Tres patates mitjanes
  • Tres alls aixafats
  • Una col petita
  • Menta fresca

5 racions

Utensilis

Un atuell de plàstic fondo
Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis

Elaboració

Primerament, tallem la carn de xai a trossos menuts i la posem en un atuell amb un raig d'aigua i el suc de llimona, la nit abans de coure-la.
El dia de fer la recepta escorrem la carn, la sequem amb paper de cuina i la sofregim salpebrada amb una mica d'oli d'oliva en una cassola de terrissa de mida gran juntament amb: una ceba picolada i els alls aixafats.
Tot seguit, afegim: la col tallada a juliana i les patates tallades a dauets mitjans. i un cop sofregit tot plegat, afegim un got de vi ranci i deixem que redueixi.
A continuació, afegim tres cullerots de brou de pollastre, corregim de sal, i a foc baix deixem que cogui fins que la carn estigui ben cuita.
Ja per acabar la recepta, picolem unes quantes fulles de menta fresca, les afegim a la cassola i deixem que s'acabi de coure tot plegat dotze minuts més, i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.

1h 30min

Notes

Aquesta recepta la penjo en homenatge a la persona que me la va ensenyar a fer, el Xef Antoni Reyes Serres, gran coneixedor de la cuina de casa nostra.


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1269 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: