Poti-poti de cigrons amb bacallà i espinacs
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Sopa
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Dos litres i mig de brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
- 300 grams d'espinacs congelats
- 400 grams de cigrons cuits
- 400 grams de bacallà esqueixat dessalat
- Mitja ceba pelada
- Una pastanaga pelada
- Una fulla de llorer
- Oli d'oliva
- Sal
- Una ceba ratllada
- Quatre alls pelats i ratllats
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Quatre ous bullits
- Pebre vermell dolç
- Aigua
6 racions
Utensilis
Una cassola metal·lica fonda
Una sopera de porcellana blanca
Sis escudelletes de porcellana blanca
Una batedora elèctrica
Una paella gran
Un cassó mitjà
Elaboració
Primerament, posem el brou de pollastre en una cassola fonda i deixem que arrenqui el bull a foc baix.
A part, en un cassó amb aigua i sal, coem els espinacs al "dente" i quan són cuits, els escorrem, els picolem i els afegim a la cassola juntament amb el brou.
Tot seguit bullim els ous durant deu minuts, i un cop cuits els pelem, els picolem i els afegim a la cassola.
Seguidament, en una paella amb un raig d'oli, fregim la ceba i els alls ratllats i quan tot plegat està ben fregit, afegim un cullerot de sofregit de tomàquet, una cullerada de pebre vermell dolç, i tot seguit ho afegim a la cassola amb la resta d'ingredients.
A part, en un cassó mitjà amb una mica de brou, bullim: la mitja ceba, la pastanaga tallada a rodelles, la fulla de llorer, i quan tot plegat és ben cuit, afegim un bon grapat de cigrons cuits, retirem la fulla de llorer, passem la batedora elèctrica, i tot seguit ho afegim a la cassola.
A continuació afegim a la cassola: els cigrons i el bacallà esqueixat, corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns quinze minuts, i ja ho podrem posar a la sopera, i servir-ho a taula juntament amb les escudelletes.
1h 30min
Etiquetes: Cuina d'hivern Cuina dels potatges Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2761 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.