Verats al forn gratinats amb allioli

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Allioli fet a ma (el trobareu a les meves receptes)
  • Patates a lo pobre per quatre racions (les trobareu a les meves receptes)
  • Quatre verats de mida grossa (350 grams aproximadament)
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Vi blanc

4 racions

Utensilis

Una safata metàl·lica plana gran
Quatre plats grans de porcellana blanca
Dues espàtules metàl·liques planes amples
Una safata fonda refractària per anar al forn
Un morter amb la seva ma

Elaboració

Primerament, netegem i filetegem els verats i els fiquem en una safata plana, salpebrats amb un raig de vi blanc i un rajolí d'oli d'oliva, i els fiquem a blanquejar en el forn a 180º, uns cinc minuts, i els reservem.
A part, fem les patates a lo pobre com explico a la meva recepta, i un cop fetes les reservem.
Seguidament, fem l'allioli a ma com explico a la meva recepta i el reservem.
A continuació, a la safata plana per anar al forn, fem quatre llits amb les patates a lo pobre,i al damunt fiquem dos verats blanquejats,amb la pell a sota, els cobrim amb una capa fina d'allioli, i els enfornem a 180º, fins que veiem que l'allioli ja és daurat, i ja els podrem ficar en el plat.
Ja per acabar la recepta, amb l'ajud de les dues espàtules planes, amb molt de compte agafem cada un dels llits de patates amb els verats per la part de sota, els fiquem cadascun en el seu plat, i ja els podrem servir a taula.

1h 30min


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1900 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: