Verats al forn gratinats amb allioli
												Categoria: 
						
						 Peixos i mariscos
 
						Peixos i mariscos
						
						
						
						Tipus de plat: Rostit
						Recepta per forn
						Típica de:  Espanya → Catalunya
 Espanya → Catalunya
						
						Estació:  primavera
 primavera  tardor
 tardor  hivern
 hivern 
													Dificultat: Fàcil
						
						
 Afegir valoració
 Afegir valoració
													Ingredients
- Allioli fet a ma (el trobareu a les meves receptes)
- Patates a lo pobre per quatre racions (les trobareu a les meves receptes)
- Quatre verats de mida grossa (350 grams aproximadament)
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre en pols
- Vi blanc
 4 racions
 4 racions
Utensilis
Una safata metàl·lica plana gran
Quatre plats grans de porcellana blanca
Dues espàtules metàl·liques planes amples
Una safata fonda refractària per anar al forn
Un morter amb la seva ma
Elaboració
							Primerament, netegem i filetegem els verats i els fiquem en una safata plana, salpebrats amb un raig de vi blanc i un rajolí d'oli d'oliva, i els fiquem a blanquejar en el forn a 180º, uns cinc minuts, i els reservem.
A part, fem les patates a lo pobre com explico a la meva recepta, i un cop fetes les reservem.
Seguidament, fem l'allioli a ma com explico a la meva recepta i el reservem.
A continuació, a la safata plana per anar al forn, fem quatre llits amb les patates a lo pobre,i al damunt fiquem dos verats blanquejats,amb la pell a sota, els cobrim amb una capa fina d'allioli, i els enfornem a 180º, fins que veiem que l'allioli ja és daurat, i ja els podrem ficar en el plat.
Ja per acabar la recepta, amb l'ajud de les dues espàtules planes, amb molt de compte agafem cada un dels llits de patates amb els verats per la part de sota, els fiquem cadascun en el seu plat, i ja els podrem servir a taula.
														
 1h 30min
 1h 30min 
 Etiquetes: 
						Cuina de primavera  Cuina marinera
 
						Etiquetes: 
						Cuina de primavera  Cuina marinera  						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 1923 visites.
 1923 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    


![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 Carns
 Carns Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes Llegums i verdures
 Llegums i verdures Amanides i plats freds
 Amanides i plats freds
 Postres i dolços
 Postres i dolços
 Altres
 Altres Entrepà
 Entrepà



 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram