Llengua de vedella arrebossada amb patates palla

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • Una llengua de vedella d'un quilo i mig (aproximadament)
  • Aigua
  • Sal
  • Farina
  • Quatre ous batuts
  • Pa ratllat
  • Una branca d'api
  • Una fulla de llorer
  • Mitja ceba pelada
  • Una pastanaga
  • Un grapat de grans de pebre negre
  • Cinc patates mitjanes
  • Oli d'oliva

4 racions

Utensilis

Una cassola metàl·lica fonda
Quatre plats plans grans
Una paella gran
Una aranya de filferro
Una safata plana amb un paper de cuina
Un bol gran de vidre
Un atuell de plàstic pla
Unes pinces

Elaboració

Primerament, en una cassola fonda, fiquem: aigua, un grapat de sal, la branca d'api, els grans de pebre negre, la ceba, la pastanaga, la fulla de llorer i la llengua de vedella.
Deixem que arrenqui el bull, i deixem que bulli fins que veiem que la llengua ja és cuita, i la reservem.
Quan ja és mig freda, amb l'ajud d'un ganivet fi, la pelem i la tallem en rodanxes de mig dit de gruix, les passem per farina, ou batut, i pa ratllat, i les fregim fins que veiem que són daurades, i les reservem.
Seguidament, pelem les patates, les tallem en rodanxes fines, després en juliana, i tot seguit les fregim en una paella amb oli d'oliva, i un cop fregides les espolsem amb una mica de sal, i ja tenim llestes les patates palla.
Ja per acabar la recepta, a la part de dalt del plat, fiquem cinc escalopes de llengua, i a la part de baix fem un niu amb les patates palla, i ja ho podem servir a taula.

1h 30min


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

809 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!