Pastís de poma
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Mitjana

Ingredients
- Quatre cullerades soperes de sucre
- Quatre cullerades soperes de farina
- Mig got de llet sencera
- Dos ous sencers
- Dues pomes golden
- Una poma golden pelada i ratllada
- Ratlladura de llimona
- Una cullerada sopera de llevat en pols
- Gelatina de poma
- Aigua
- Mantega
4 racions
Utensilis
Un motlle metàl·lic rodó emmotllable
Una safata rodona de cartró amb una blonda
Un bol de vidre gran
un cassó mitjà
Un pinzell
Un batedor de varetes
un ratllador
Un estri per treure el cor de les pomes
Elaboració
Primerament, engreixem el motlle amb mantega, l'espolsem amb farina i el reservem.
Seguidament, en el bol de vidre posem:una poma pelada i ratllada, la pell de llimona ratllada, el sucre, la farina, els dos ous trencats, la llet, i el llevat en pols.
Tot seguit, ho remenem tot ben remenat amb el batedor de varetes, ho repartim en el motlle i ho posem en el forn prees-calfat a 180º uns 15 minuts i ho retirem.
Mentre que el pastís es cou en el forn, agafem dues pomes golden, les pelem i els hi traiem el cor amb l'estri adient, les tallem en dues meitats cadascuna, i tot seguit les tallem en làmines fines, i les reservem.
A continuació, posem les làmines de poma al damunt del pastis d'una manera abellidora, i fiquem el pastis a gratinar fins que veiem que la poma està daurada, i tot seguit, ho pintem amb un pinzell, amb la gelatina de poma calenta, i ja podrem posar el pastis en la safata de cartró amb blonda, i servir-lo a taula.
1h 10min
Notes
Aquest pastís, a casa meva l'acostumem a fer sobretot els dies de festa en substitució del típic tortell o el braç de gitano,i ja fa uns trenta anys que s'ha convertit en el postre de les festes, a casa nostra.

Etiquetes:
La cuina de les postres
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2206 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Amic Jordi, els peixos fets a la papillota, no tenen temps de cocció, simplement hem de veure quan s'infla la bossa de la...
Amiga Teresa, per fer el rosbif s'acostuma a fer servir la mitjana o el tall rodó de vedella, però a la carnisseria et...
Perdoneu, però quan dieu "olla elèctrica" us esteu referint a la "Termo mix"?. Si és aixi, us diré que la Termo Mix,...
Amiga Flora, si vas a les meves receptes i busques l'apartat de cuina del Cister, podràs veure un recull de la cuina que es...
Amiga Patrícia, quan fem servir el forn ja sigui per fer plats de rostits, peixos o pastisseria,el forn sempre el posarem a...