Minestra de verdures i xampinyons amb salsa verda

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un litre i mig d'aigua mineral
  • 500 grams de carxofes congelades
  • Dos manats d'espàrrecs verds frescos o congelats
  • 400 grams de faves petites congelades
  • 500 grams de xampinyons laminats
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Farina
  • Sis alls laminats
  • Vi blanc
  • Una branca d'api
  • Una fulla de llorer
  • Mitja ceba pelada
  • Un ram de julivert
  • Dos bitxos petits

5 racions

Utensilis

Una cassola metàl·lica marinera gran
Una paella gran
Una cassola metàl·lica fonda
Una escorredora
Una aranya de filferro
Un colador fi
Un bol gran de vidre
Un batedor de varetes
Una safata metàl·lica plana
Una safata fonda de mida gran

Elaboració

Primerament, en una cassola fonda posem: un litre i mig d'aigua mineral, un polsim de sal, una branca d'api, una fulla de llorer,
i dues branques de julivert fresc, i quan l'aigua ja arrenca a bullir, hi afegim: els espàrrecs tallats en trossos de quatre dits
incloent-hi les puntes, juntament amb les faves, i quan tot plegat esta cuit al "dente", ho escorrem i reservem en una safata rodona gran, i en la mateixa aigua, deixem que torni a arrencar el bull, i hi afegim les carxofes fins que estiguin cuites al "dente", i tot seguit les escorrem i les reservem juntament amb les altres verdures.
A continuació, colem el brou de la cocció i el reservem en un bol gran de vidre.
A part, en una paella gran amb un raig d'oli d'oliva, saltem els xampinyons laminats salpebrats uns cinc minuts, i tot seguit, els reservem en una safata plana.
Seguidament,en una cassola marinera gran, amb un raig d'oli d'oliva, fregim els alls laminats,i els bitxos, i quan comencen a estar daurats, hi afegim un polsim de farina i ho remenem amb el batedor de varetes, tot seguit hi afegim un got de vi blanc, i tres cullerots del brou de coure les verdures, i ho remenem amb el batedor de varetes, i seguidament, ja podrem afegir-hi totes les verdures i els xampinyons, ho espolsem amb força julivert picolat, corregim de sal, i deixem que tot el conjunt s'acabi de coure uns dotze minuts més, i ja ho podrem servir a taula amb la mateixa cassola.

1h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

428 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!