Rigatoni mar i muntanya
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Estofat
Recepta per wok
Estació: tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 400 grams de rigatoni (macarrons ratllats)
- 600 grams de gambes pelades congelades de mida gran
- Una botifarra culana negra
- 500 grams de bròquil congelat
- Una ceba tendre picolada
- Sofregit de tomàquet
- Mantega
- Sis alls laminats
- Oli d'oliva
- Conyac
- Vi blanc
- Sal
- Pebre negre en pols
- Farina
5 racions
Utensilis
Un wok gran
Una cassola metàl·lica fonda
Una escorredora
Una paella gran
Una safata metàl·lica plana
Elaboració
Primerament, en una cassola fonda amb aigua i un polsim de sal, coem el bròquil fins que estigui cuit al "dente", l'escorrem i el reservem, guardant una mica del brou.
A part, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, sofregim les gambes salpebrades, uns tres minuts, les flamegem amb un raig de conyac, i les reservem.
Seguidament, agafem els rigatoni i els bullim en una cassola fonda amb aigua, una mica de mantega i un polsim de sal, i quan ja estan cuits al "dente", els escorrem els remenem amb una mica d'oli, i els reservem.
A continuació, en un wok de mida gran amb un raig d'oli d'oliva, sofregim la ceba picolada i els alls laminats, i quan ja estan una mica daurats, hi afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet i un got de vi blanc, i deixem reduir.
Tot seguit, hi afegim: el bròquil i les gambes i deixem que cogui tot plegat uns dotze minuts.
Mentre s'acaba de coure tot plegat, agafem la botifarra culana i la tallem en rodanxes d'un dit de gruix, les passem per farina i les fregim un minut per cada cara i les reservem.
Seguidament, hi afegim els rigatoni, la botifarra, i un cullerot de l'aigua de coure el bròquil, corregim de sal i amb el mànec del wok hi donem unes voltes, deixem que cogui cinc minuts més, i ja ho podrem repartir en cinc plats fondos i servir-ho a taula.
1h
Etiquetes: Cuina de tardor-hivern La cuina del wok La cuina dels mar i muntanya Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1978 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.