Rigatoni mar i muntanya

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 400 grams de rigatoni (macarrons ratllats)
  • 600 grams de gambes pelades congelades de mida gran
  • Una botifarra culana negra
  • 500 grams de bròquil congelat
  • Una ceba tendre picolada
  • Sofregit de tomàquet [Veure recepta]
  • Mantega
  • Sis alls laminats
  • Oli d'oliva
  • Conyac
  • Vi blanc
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Farina

5 racions

Utensilis

Un wok gran
Una cassola metàl·lica fonda
Una escorredora
Una paella gran
Una safata metàl·lica plana

Elaboració

Primerament, en una cassola fonda amb aigua i un polsim de sal, coem el bròquil fins que estigui cuit al "dente", l'escorrem i el reservem, guardant una mica del brou.
A part, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, sofregim les gambes salpebrades, uns tres minuts, les flamegem amb un raig de conyac, i les reservem.
Seguidament, agafem els rigatoni i els bullim en una cassola fonda amb aigua, una mica de mantega i un polsim de sal, i quan ja estan cuits al "dente", els escorrem els remenem amb una mica d'oli, i els reservem.
A continuació, en un wok de mida gran amb un raig d'oli d'oliva, sofregim la ceba picolada i els alls laminats, i quan ja estan una mica daurats, hi afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet i un got de vi blanc, i deixem reduir.
Tot seguit, hi afegim: el bròquil i les gambes i deixem que cogui tot plegat uns dotze minuts.
Mentre s'acaba de coure tot plegat, agafem la botifarra culana i la tallem en rodanxes d'un dit de gruix, les passem per farina i les fregim un minut per cada cara i les reservem.
Seguidament, hi afegim els rigatoni, la botifarra, i un cullerot de l'aigua de coure el bròquil, corregim de sal i amb el mànec del wok hi donem unes voltes, deixem que cogui cinc minuts més, i ja ho podrem repartir en cinc plats fondos i servir-ho a taula.

1h


Etiquetes:         Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1758 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: