Tallarines de pasta d'ou amb carxofes i cloïsses

Ingredients

  • 400 grams de tallarines de pasta d'ou
  • 600 grams de cloïsses fresques
  • 400 grams de carxofes congelades
  • Una ceba picolada
  • Tres alls aixafats
  • Aigua
  • Sal
  • Mantega
  • Oli d'oliva
  • Un brot de julivert
  • Sofregit de tomàquet [Veure recepta]
  • Mig got de vi blanc

4 racions

Utensilis

Un wok gran
Una safata rodona gran de porcellana blanca
Una cassola metàl·lica fonda
Uns estalvis
Un cassó gran
Una paella gran
Un colador fi
Quatre plats fondos de porcellana blanca

Elaboració

Primerament, en una paella amb un dit d'aigua, obrim les cloïsses, les colem i les reservem.
Seguidament, en un cassó amb aigua, sal i un brot de julivert, bullim les carxofes congelades, i quan són cuites al punt les escorrem i les reservem.
A continuació, en un wok amb un raig d'oli d'oliva sofregim: la ceba picolada i els alls aixafats. quan tot de plegat ja és ben fregit, afegim un cullerot de sofregit de tomàquet i el vi blanc, i deixem que redueixi.
A part, en una cassola fonda amb: aigua, sal i una mica de mantega, bullim les tallarines fins que estan cuites en el seu punt, i les reservem.
Seguidament, afegim: les carxofes i les cloïsses en el wok i amb l'ajuda del mànec donem unes voltes, i tot seguit afegim les tallarines, corregim de sal i hi donem unes voltes més i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns dotze minuts més, i ja ho podrem servir a taula amb la safata rodona, amb uns estalvis a sota i quatre plats fondos per servir.

1h 30min

Notes

Si no és temporada de carxofes, també ho podem fer amb carxofes congelades.


Etiquetes:         Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2487 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: