Potatge d'hivern
												Categoria: 
						
						 Sopes i cremes
 
						Sopes i cremes
						
						
						
						Tipus de plat: Sopa
						
						Típica de:  Espanya → Catalunya
 Espanya → Catalunya
						
						Estació:  tardor
 tardor  hivern
 hivern 
													Dificultat: Mitjana
						
						
Ingredients
- Quatre litres de brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
- 300 grams de cols de Brussel·les
- Dues patates mitjanes
- 100 grams de fideus del nº2
- 100 grams d'arròs tipus bomba
- 200 grams de cigrons cuits
- Sal
- Oli d'oliva
- Dues cebes tendres
- Una fulla de llorer
- Tres talls de cansalada viada tallats a trossos petits
- Tres tires de costella de porc tallades a trossos petits
- Mitja tira de xoriç (xistorra) tallada en trossos petits
 6 racions
 6 racions
Utensilis
Una cassola metàl·lica fonda
Una sopera gran de porcellana
Un colador gran
Elaboració
							Primerament, fem el brou de pollastre casolà com explico a la meva recepta i un cop fet, el colem i el reservem.
A continuació, en una cassola fonda amb un raig d'oli d'oliva, fregim: la costella de porc tallada en trossos petits, el xoriç, i la cansalada, juntament amb les cebes picades i una fulla de llorer.
Quan tot plegat és ben fregit hi afegim el brou, i deixem que arrenqui el bull a foc mitjà, i tot seguit hi afegim: les cols de Brussel·les tallades en quatres trossos, les patates tallades en quadres, l'arròs, els fideus i els cigrons, i deixem que vagi coent-se tot plegat fins que veiem que tot el conjunt és ben cuit, tot seguit corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure cinc minuts més, apaguem el foc, i deixem reposar cinc minuts, i ja ho podrem abocar a la sopera de porcellana, i ho servirem a taula acompanyada de sis plats fondos.
														
 2h
 2h 
 Etiquetes: 
						Cuina de tardor-hivern  La cuina dels potatges
 
						Etiquetes: 
						Cuina de tardor-hivern  La cuina dels potatges  						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 2362 visites.
 2362 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    



 Afegir valoració
 Afegir valoració 
								![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 Llegums i verdures
 Llegums i verdures Carns
 Carns Estofat
 Estofat
 Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes Postres i dolços
 Postres i dolços
 Altres
 Altres




 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram