Arròs de Sant Jordi

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Origen: Espanya > Catalunya
EstaciĂł:  
Dificultat: FĂ cil

ValoraciĂł: Encara no te valoracions Afegir valoraciĂł

Ingredients

  • Dues fulles d'enciam llarg
  • Un pebrotr verd
  • Una ceba de figueres
  • Un pebrot vermell
  • Un pebrot groc
  • 500 grams d'arròs tipus bomba
  • Brou de pollastre casolĂ  (el trobareu a les meves receptes)
  • Sofregit de tomĂ quet (el trobareu a les meves receptes)
  • Una picada d'all, oli d'oliva i julivert, feta amb la batedora elèctrica
  • Oli d'oliva
  • Vermut de Reus
  • Vi ranci
  • Sal
  • 200 grams de mongetes verdes planes
  • Dues potes de pop cuites
  • Tres trossos de costella de porc tallades a trossos petits

5 racions

Utensilis

Una paellera per cinc racions
Uns estalvis de vimet
Un ratllador
Una safata plana pel forn
Una cullera de fusta
Una batedora elèctrica
Un biberĂł de plastic
Dos fulls de paper de diari

ElaboraciĂł

Primerament, en una safata per anar al forn, posem el pebrot groc i el pebrot vermell, espolsats amb sal, un bon raig d'oli d'oliva, i un dit d'aigua,i els enfornem a 180Âş, fins que estiguin ben escalivats, els retirem del forn i els emboliquem cadascun amb un full de paper de diari i els deixem refredar.
A part, amb la batedora elèctrica fem una picada amb: oli d'oliva dos alls pelats i julivert picat, i un cop feta la guardem en un biberó de plàstic.
Seguidament, agafen les potes de pop, les tallem en rodanxes fines, i les reservem.
A continuació, agafem els trossos de costella de porc tallats ben petis, i a la paella amb un raig d'oli d'oliva salpebrats, els fregim fins que estiguin ben daurats, i tot seguit hi afegirem: les mongetes verdes tallades a trossos de tres dits de llarg, el pebrot verd ratllat, i la ceba de figueres ratllada, deixem que es fregeixi tot remenant amb la cullera de fusta, i seguidament hi afegim: un cullerot de sofregit de tomàquet, les potes de pop tallades, un raig de vermut i un raig de vi ranci, deixem que redueixi i seguidament, hi afegim l'arròs juntament amb un bon raig de picada del biberó, ho remenem ben remenat amb la cullera de fusta, i tot seguit afegim el brou de pollastre fins l'altura de les nanses de la paellera, i ho deixem coure a foc mitjà durant deu minuts, ho corregim de sal, i ho enfornem a 180º, deu minuts mÊs, fins que l'arròs ja Ês cuit en el seu punt.
A part, agafem els pebrots, els pelem i els tallem en tires d'un dit d'ample, i en el centre de la paella fem la senyera amb les tires de pebrot, de la segßent manera: primer una tira de pebrot groc, desprès una de perot vermell, i així fins a completar la senyera de Catalunya.
Per servir a taula, agafem els estalvis de vímet, posem dues fulles d'enciam a sobre, i al damunt posem la paellera perquè no rellisqui, i ja la podrem servir a taula.

1h 10min

Notes

Aquesta recepta, tambĂŠ ens pot servir per celebrar la diada de l'onze de Setembre, i la podem anomenar " paella de la Diada".


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxida a: Arròs de Sant Jordi

Enllaça aquesta recepta:

408 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol¡licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.




Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!