Arròs de Sant Jordi
												Categoria: 
						
						 Arrossos i pastes
 
						Arrossos i pastes
						
						
						
						Tipus de plat: Paella
						Recepta per forn
						
						
						Estació:  primavera
 primavera 
													Dificultat: Fàcil
						
						
 Afegir valoració
 Afegir valoració
													Ingredients
- Dues fulles d'enciam llarg
- Un pebrot verd
- Una ceba de figueres
- Un pebrot vermell
- Un pebrot groc
- 500 grams d'arròs tipus bomba
- Brou de pollastre casolà ![Anar a veure la recepta [Veure recepta]](icons/external_link.png) 
- Sofregit de tomàquet ![Anar a veure la recepta [Veure recepta]](icons/external_link.png) 
- Una picada d'all, oli d'oliva i julivert, feta amb la batedora elèctrica
- Oli d'oliva
- Vermut de Reus
- Vi ranci
- Sal
- 200 grams de mongetes verdes planes
- Dues potes de pop cuites
- Tres trossos de costella de porc tallades a trossos petits
 5 racions
 5 racions
Utensilis
Una paellera per cinc racions
Uns estalvis de vimet
Un ratllador
Una safata plana pel forn
Una cullera de fusta
Una batedora elèctrica
Un biberó de plastic
Dos fulls de paper de diari
Elaboració
							Primerament, en una safata per anar al forn, posem el pebrot groc i el pebrot vermell, espolsats amb sal, un bon raig d'oli d'oliva, i un dit d'aigua, i els enfornem a 180º, fins que estiguin ben escalivats, els retirem del forn i els emboliquem cadascun amb un full de paper de diari i els deixem refredar.
A part, amb la batedora elèctrica fem una picada amb: oli d'oliva dos alls pelats i julivert picat, i un cop feta la guardem en un biberó de plàstic.
Seguidament, agafen les potes de pop, les tallem en rodanxes fines, i les reservem.
A continuació, agafem els trossos de costella de porc tallats ben petis, i a la paella amb un raig d'oli d'oliva salpebrats, els fregim fins que estiguin ben daurats, i tot seguit hi afegirem: les mongetes verdes tallades a trossos de tres dits de llarg, el pebrot verd ratllat, i la ceba de figueres ratllada, deixem que es fregeixi tot remenant amb la cullera de fusta, i seguidament hi afegim: un cullerot de sofregit de tomàquet, les potes de pop tallades, un raig de vermut i un raig de vi ranci, deixem que redueixi i seguidament, hi afegim l'arròs juntament amb un bon raig de picada ho remenem ben remenat amb la cullera de fusta, i tot seguit afegim el brou de pollastre fins l'altura de les nanses de la paellera, i ho deixem coure a foc mitjà durant deu minuts, ho corregim de sal, i ho enfornem a 180º, deu minuts més, fins que l'arròs ja és cuit en el seu punt.
A part, agafem el pebrot vermell i el pebrot groc, els escalivem en el forn, i tot seguit els pelem i els tallem en tires d'un dit d'ample, i en el centre de la paella fem la senyera amb les tires de pebrot, de la següent manera: primer una tira de pebrot groc, desprès una de pebrot vermell, i així fins a completar la senyera de Catalunya.
Per servir a taula, agafem els estalvis de vímet, posem dues fulles d'enciam a sobre, i al damunt posem la paellera perquè no rellisqui, i ja la podrem servir a taula.
														
 1h 10min
 1h 10min 
Notes
Aquesta recepta, també ens pot servir per celebrar la diada de l'onze de Setembre, i la podem anomenar " paella de la Diada".
 Etiquetes: 
						Cuina de primavera  La cuina dels arrossos
 
						Etiquetes: 
						Cuina de primavera  La cuina dels arrossos  						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 2278 visites.
 2278 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    


![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 Altres
 Altres 
  
  
  Carns
 Carns 
  
  Peixos i mariscos
 Peixos i mariscos
 Postres i dolços
 Postres i dolços Llegums i verdures
 Llegums i verdures
 Entrepà
 Entrepà



 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram