Patates gratinades amb allioli
												Categoria: 
						
						 Llegums i verdures
 
						Llegums i verdures
						
						
						
						Tipus de plat: Aperitiu
						Recepta per forn
						Típica de:  Espanya → Catalunya
 Espanya → Catalunya
						
						Estació:  primavera
 primavera 
													Dificultat: Fàcil
						
						
 Afegir valoració
 Afegir valoració
													Ingredients
- Sis patates de mida mitjana
- Allioli fet a ma o amb la batedora elèctrica
- Oli d'oliva
- Sal
- Aigua
 5 racions
 5 racions
Utensilis
Un cassó gran
Una safata gran de porcellana
Una paella gran
Una aranya de filferro
Una safata metàl·lica plana 
Un morter per fer l'allioli o una batedora elèctrica
Una espàtula de plàstic per untar la mantega 
Elaboració
							Primerament, fem l'allioli i el reservem.
A part, netegem les patates a raig d'aixeta, i les posem en un cassó amb aigua i sal, i deixem que coguin a foc mitjà fins que gairebé estiguin cuites, les retirem i deixem que refredin.
Seguidament, amb un ganivet de tallar el pernil, tallem les patates amb pell i tot, en rodanxes d'un dit de gruix, i tot seguit, les fregim en una paella amb força oli, fins que estiguin ben daurades, i les anem posant ben posades en la safata metàl·lica, i amb l'espàtula de plàstic, les untem amb l'allioli, i tot seguit, les gratinem a 180º, fins que veiem que l'allioli, estigui ben daurat, i amb molta cura les anem posant a la safata de porcellana, i ja les tindrem llestes, tant per menjar-les com a primer plat, com a guarnició, o fins tot per fer l'aperitiu.
														
 1h 10min
 1h 10min 
 Etiquetes: 
						Cuina de primavera  La cuina dels gratinats
 
						Etiquetes: 
						Cuina de primavera  La cuina dels gratinats  						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 3799 visites.
 3799 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    


![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 Carns
 Carns Peixos i mariscos
 Peixos i mariscos Amanides i plats freds
 Amanides i plats freds 
  Ous i làctics
 Ous i làctics
 Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes Postres i dolços
 Postres i dolços
 Altres
 Altres Entrepà
 Entrepà



 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram