Esmorzar astronauta de bistec amb ous ferrats
Típica de: Estats Units (EUA)
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 bistec de vedella gruixut
- 2 ous
- 1 llesca gran de pa
- Oli
- Sal i pebre
1 racions
Elaboració
1. Primer de tot deixem temperar el bistec a temperatura ambient uns minuts abans de coure'l.
2. Seguidament l'eixuguem amb un tovalló de paper i el segellem amb oli en una paella (o planxa) ben calenta durant mig minut per cada costat a foc alt.
3. Abaixem el foc a mig i fregim el bistec d'1 a 5 minuts fins al punt que el volem, sense afegir-li sal en cap moment. Retirem el bistec del foc un cop fet.
4. En una altra paella fregim els ous, els salem i els col·loquem en un plat damunt d'una bona llesca de pa.
5. Salpebrem el bistec i servim calent tot plegat.
Notes
Segons la Viquipèdia, aquest bistec amb ous es l'esmorzar tradicional dels astronàutes de la NASA des de 1961.
És molt important no salpebrar el bistec fins que el treiem del foc perquè ens quedi vermellet per dins i ben fet.
Etiquetes:
Bistec Carns Cuina internacional Esmorzars de forquilla i ganivet Estats Units Ous
Afegir etiqueta
Enllaça aquesta recepta:
245 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Què bo el fetge de vedella Mestre Joan, fes-li un cop d'ull si vols a la meva recepta supersenzilla de fetge de vedella amb...
Què bona ha de ser aquesta salsa grega d'all amb patates Xef Joan! Me la faré ben de seguida! Em fascinen el teu...
Mestre Joan, tu sempre fas les receptes més originals. Aquests ous de núvol tenen una pinta "divina"! I què senzilla la...
Gràcies Mestre Quim, ja li faré un cop d'ull.
M'imagino que els bolets els poses en el pas del tomàquet i el vi (se t'ha descuidat de dir-ho). El poltre crec que no és...