Esmorzar astronauta de bistec amb ous ferrats
Típica de: Estats Units (EUA) → NASA, Washington DC
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 bistec de vedella gruixut
- 2 ous
- 1 llesca gran de pa
- Oli
- Sal i pebre
1 racions
Elaboració
1. Primer de tot deixem temperar el bistec a temperatura ambient uns minuts abans de coure'l.
2. Seguidament l'eixuguem amb un tovalló de paper i el segellem amb oli en una paella o planxa ben calenta durant mig minut per cada costat a foc alt.
3. Abaixem el foc a mig i fregim el bistec d'1 a 5 minuts fins al punt que el vulguem, sense afegir-li sal en cap moment. Retirem el bistec del foc un cop fet.
4. En una altra paella fregim els ous, els salem i els col·loquem en un plat damunt d'una bona llesca de pa.
5. Salpebrem el bistec i servim calent tot plegat.
Notes
Segons la Viquipèdia, aquest bistec amb ous és l'esmorzar tradicional dels astronàutes de la NASA des de 1961.
És molt important no salpebrar el bistec fins que el treiem del foc perquè ens quedi vermellet per dins i ben fet.
Etiquetes:
Bistec Carns Cuina internacional Esmorzars de forquilla i ganivet Estats Units Ous
Afegir etiqueta
Enllaça aquesta recepta:
805 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Sí, és clar, en realitat el sancocho dominicà és de set carns (deluxe), però una versió més senzilla de la recepta és...
Algú em demana "Temperatura del forn? Ventilador cal?". Jo cuino amb un forn de gas "a la vieja usanza". Normalment les...
Amic Joan, quan dius cansalada, vols dir cansalada crua fresca o bacó (-fumat- normalment envasat en llonzes)?
Quin mestratge Jordi! Una recepta a tenir en compte per la seva originalitat. Ara que dic jo, fer una truita com aquesta no...
Val, gràcies!