Ous a la florentina
Categoria:
Ous i làctics
Recepta per forn
Típica de: Itàlia → Florencia
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- 4 ous
- ½ quilo d'espinacs
- 1 ceba petita
- 75 gr. de formatge gruyere ratllat
- 40 gr. de formatge parmesà ratllat
- 50 gr. de mantega
- 35 gr. de farina
- 1 / 2 litre de llet
- Mostassa
- Pebre
- Sal
4 racions
Elaboració
Es renten els espinacs, canviant l'aigua diverses vegades per eliminar la terra que puguin contenir, es treuen les tiges i els nervis i es posen en un cassó gran sense escórrer amb una mica de sal, es couen a foc lent durant quinze minuts, remenant de tant en tant amb una cullera, un cop cuites s'escorren, pressionant en un colador.
Es fon la mantega en una cassola i es sofregeix-hi la ceba ratllada, a foc baix durant cinc minuts, quan hagi pres una mica de color s'hi afegeix la farina i es remou durant un minut més, s'aparta la cassola del foc afegint- poc a poc la llet, es torna a posar la cassola al foc i es cou a foc lent sense deixar de remoure fins aconseguir una salsa espessa i sense grumolls.
Es barreja el formatge gruyere i una culleradeta de mostassa i es posa sal i pebre, a continuació es divideixen els espinacs en quatre plats individuals de forn, es couen els ous durs, es pelen, es tallen a rodanxes i es col.loquen sobre els espinacs, s'aboca la salsa per sobre de manera que queda tota la superfície coberta i s'empolvora el formatge parmesà per sobre, s'introdueixen els plats al grill a foc alt durant cinc minuts fins que es fongui el formatge, se serveix molt calent.
Etiquetes:
Espinacs Ous
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1564 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
La carn es posa amb el sofregit de ceba, aquesta recepta és de l'any 2014. En aquells temps no érem perfectes.
A mi personalment m'agrada ferrats, però pots fer-los al teu gust, si els poses crus, necessites els 10 a 15 minuts de forn,...
Amiga Rosa: Aquestes hamburgueses d'ou, els'hi fa molta il·lusió als petits. Bon profit el dia que les facis. Una...
Amiga Rosa M'alegra moltíssim que t'hagi agradat la recepta, totes les meves receptes, són fàcils de fer sense...
Amic Jordi: Normalment les receptes alemanyes no poso foto, no obstant aquí l'he publicat, una abraçada. Joan.c