Ous a la florentina
												Categoria: 
						
						 Ous i làctics
 
						Ous i làctics
						
						
						
						
						Recepta per forn
						Típica de:  Itàlia → Florencia
 Itàlia → Florencia
						
						Estació:  primavera
 primavera  estiu
 estiu  tardor
 tardor  hivern
 hivern 
													Dificultat: Fàcil
						
						
 Afegir valoració
 Afegir valoració
													Ingredients
- 4 ous
- ½ quilo d'espinacs
- 1 ceba petita
- 75 gr. de formatge gruyere ratllat
- 40 gr. de formatge parmesà ratllat
- 50 gr. de mantega
- 35 gr. de farina
- 1 / 2 litre de llet
- Mostassa
- Pebre
- Sal
 4 racions
 4 racions
Elaboració
							Es renten els espinacs, canviant l'aigua diverses vegades per eliminar la terra que puguin contenir, es treuen les tiges i els nervis i es posen en un cassó gran sense escórrer amb una mica de sal, es couen a foc lent durant quinze minuts, remenant de tant en tant amb una cullera, un cop cuites s'escorren, pressionant en un colador. 
Es fon la mantega en una cassola i es sofregeix-hi la ceba ratllada, a foc baix durant cinc minuts, quan hagi pres una mica de color s'hi afegeix la farina i es remou durant un minut més, s'aparta la cassola del foc afegint- poc a poc la llet, es torna a posar la cassola al foc i es cou a foc lent sense deixar de remoure fins aconseguir una salsa espessa i sense grumolls. 
Es barreja el formatge gruyere i una culleradeta de mostassa i es posa sal i pebre, a continuació es divideixen els espinacs en quatre plats individuals de forn, es couen els ous durs, es pelen, es tallen a rodanxes i es col.loquen sobre els espinacs, s'aboca la salsa per sobre de manera que queda tota la superfície coberta i s'empolvora el formatge parmesà per sobre, s'introdueixen els plats al grill a foc alt durant cinc minuts fins que es fongui el formatge, se serveix molt calent.
														
 Etiquetes: 
						Espinacs  Ous
 
						Etiquetes: 
						Espinacs  Ous  						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 3366 visites.
 3366 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    


![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 Altres
 Altres Truita
 Truita 20 min.
 20 min. Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes Llegums i verdures
 Llegums i verdures 
  
 
 Postres i dolços
 Postres i dolços Carns
 Carns




 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram