Espinagada
												Categoria: 
						
						 Altres
 
						Altres
						
						
						
						
						Recepta per forn
						Típica de: Zona Nord-Llevant de Mallorca
						
						Estació:  hivern
 hivern 
													Dificultat: Mitjana
						
						
Ingredients
- Les espinagades són com unes coques farcides i són típiques del temps de Sant Antoni a Sa Pobla i pobles veïns. Les originals són d'anguila però també es fan de carn (llom de porc) i de mussola.
- Aquí explicaré com es fa la base i el farcit i cada ú li posarà la carn o el peix al seu gust.
Per a fer la massa:
- 3 gots d'aigua calenta
- 1 got d'oli d'oliva
- 2 cullerades soperes de saïm (llar)
- 1Kg de farina
Per a fer la base del farcit:
- Un manat de porros (la part blanca)
- Uns 8 grells (cebes tendres) la part blanca i la part verda
- Dos manats d'espinacs o una col sencera
- Una coliflor
- Sal
- Oli d'oliva
- Pebre vermell dolç
- Pebre vermell covent (picant)
- Anguila o mussola o llom de porc (depenent dels gustos)
- Amb aquestes mesures en poden sortir unes quatre espinagades
Elaboració
							Es posen en un recipent els ingredients per a fer la massa. Es bareja tot amb les mans amassant-t'ho bé. Quan la teniu lligada, la treieu i continueu amassant sobre una post o sobre el marbre posant-se un poc de farina per tal que no s'aferri. Formeu una bola i la deixeu reposar mentres prepareu el farcit. No ha de quedar seca ja que el saïm li dóna una textura oliosa.
Talleu totes les verdures en juliana i les poseu en un recipent. Ho adoveu amb sal, oli, el pebre vermell dolç i el pebre vermell picant al gust de cada ú. 
Si les voleu fer de llom de porc, el tallereu a tires d'un centímetre d'ample i previament l'haureu salat un poc. El barrejareu amb la verdura. 
Si les voleu fer d'anguila o mussola, ho tallareu a trossos d'uns 4 o 5 centímetres de llarg però no ho barrejareu a la verdura.
Posareu el forn a escalfar a un 200 graus.
Agafareu la massa que està en repòs i fareu quatre boles. Ara és l'hora de preparar la massa pel farcit i per això necessitareu un corró i paper per a posar al forn i anireu aplanant les boles. Heu d'arribar a fer una base plana de massa d'un gruix de mig centímetre màrxim. Li posareu la base de verdures en gran quantitat que ocupi tres quartes parts de la base. Si les feu d'anguila o de mussola, posareu els talls per damunt.
Agafeu les puntes de la massa i les ajunteu al mig. Ha de quedar rectangular en forma de sobre de correus. Mireu la foto. La passeu en molt de compte amb el paper a la plata del forn. Poseu la plata a la part baixa del forn i deixeu que es vagi fent. Quan està la massa doradeta però no cruixent, la podeu treure. Deixeu que es refredi un mica i ja la podeu servir. Es pot menjar calenta o freda. Pel meu gust, és més bona una mica calenta i que la massa no sigui gaire cruixent.
														
 2h
 2h 
 Etiquetes: 
						Anguila  Carn  Espinacs  Llom  Mussola  Peix
 
						Etiquetes: 
						Anguila  Carn  Espinacs  Llom  Mussola  Peix  						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 5484 visites.
 5484 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    



 Afegir valoració
 Afegir valoració 
								 
									![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 Peixos i mariscos
 Peixos i mariscos Truita
 Truita Carns
 Carns Amanides i plats freds
 Amanides i plats freds
 Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes Postres i dolços
 Postres i dolços Llegums i verdures
 Llegums i verdures




 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram