Steak frites (bistec amb patates fregides) belga
Categoria:
Carns
Típica de: Bèlgica
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- 4 bistecs gruixuts d'uns 225 grams cadascun
- 5 cullerades de mantega sense sal
- Sal
- Pebre negre acabat de moldre
- Patates fregides belgues (fregides dues vegades)
4 racions
Elaboració
1. El primer que farem serà fer amb un ganivet ben esmolat petites incisions als bistecs a uns 4 cm. del greix del voltant.
2. Seguidament desfem 3 cullerades de mantega en una paella gran.
3. Incorporem els bistecs i els segellem 1 minut per cada costat.
4. Abaixem el foc a mig i assaonem generosament els bistecs amb sal i pebre negre acabat de moldre al gust. Seguim cuinant, tot girant els bistecs cada 2 minuts, durant 6-8 minuts fins que veiem petites perles de sang sortir de la superfície. S'han de fer més aviat poc perquè ens quedi una carn sucosa i tendra.
5. Retirem els bistecs i els posem en plats calents.
6. Desglassem la paella amb una cullerada d'aigua a foc mig i agitem en les altres 2 cullerades de mantega.
7. Ruixem el suc de la paella damunt la carn i servim amb les patates fregides i, si ho volem a l'autèntic estil belga, una bona cervesa freda.
Notes
El steak frites és el plat més típic de Bèlgica junt amb el moules frites (musclos i patates fregides).
Podeu trobar la recepta de les delicioses patates fregides cruixents belgues a les meves publicacions, i també una versió kosher del moules frites.
Etiquetes:
Bistec Carns Cuina internacional Patates
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
492 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Algú em demana "Temperatura del forn? Ventilador cal?". Jo cuino amb un forn de gas "a la vieja usanza". Normalment les...
Amic Joan, quan dius cansalada, vols dir cansalada crua fresca o bacó (-fumat- normalment envasat en llonzes)?
Quin mestratge Jordi! Una recepta a tenir en compte per la seva originalitat. Ara que dic jo, fer una truita com aquesta no...
Val, gràcies!
Trobo que hi falta txitxa, Garcia, però me la guardo a veure què em podem fer.