Albergínies a la parmesana

Categoria:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 3 albergínies grans
  • 1 pot de conserva de salsa de tomàquet especial (passata di pomodoro)
  • 1 ceba petita
  • 1 all
  • 125 g de mozzarella fresca
  • 100 g de parmigiano reggiano ratllat
  • Pebre negre
  • Sal
  • Oli d’oliva verge extra

4 racions

Elaboració

Netegem les albergínies, les assequem i tallem a làmines o rodanxes.
Les salem i deixem que s'escorrin uns 60 minuts, així deixaran anar l'amargor.
Mentre suen les albergínies, tallem la mozzarella fresca a daus petits i els posem en un escorredor (han de deixar anar l'aigua).
Ara anem preparant la salsa de tomàquet de les albergínies a la parmesana.
En una paella amb un raig d’oli d’oliva, daurem la ceba picada uns minuts.
Quan la ceba estigui transparent i comenci a agafar color, hi afegim l’all picat i ho sofregim un parell de minuts.
Incorporem-hi la passata di pomodoro que hem comprat, un rajolí d’aigua, ho salem al gust i ho deixem coure a foc lent uns 45 minuts amb la paella tapada.
Reservem la salsa de tomàquet per després.
Quan ja hagi passat 1 hora i les albergínies hagin suat i perdut l’amargor, les escorrem bé sobre paper de cuina.
Escalfem abundant oli d’oliva en una paella gran i, quan estigui calent, fregim les làmines o rodanxes d’albergínia uns 2-3 minuts, 1 minut i mig per cada costat.
A mesura que anem retirant l'albergínia fregida, la deixem assecar damunt de paper de cuina per tal d’eliminar l’excés d’oli.
Per muntar les albergínies a la parmesana, fem servir una safata de forn, hi escampem una mica de salsa de tomàquet a la base i posem un primer pis.
Tirem per sobre una mica de parmesà ratllat i daus de mozzarella. Hi tirem pebre negre.
Repetim el procés fins que acabem les làmines o rodanxes.
Quan fem l’última capa, pressionem per compactar-ho. Tot seguit, afegim la salsa de tomàquet que ens quedi, els daus de mozzarella i parmesà ratllat abundant.
Coem les albergínies al forn a 200 ºC durant 30 minuts.
Apaguem el forn i ho deixem reposar.

1h 50min


Recepta de cuina de Albergínies a la parmesana

Albergínies a la parmesana.
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

392 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!