Lasanya de xiitake i llenties en 10 passes

És un plat per compartir amb una dotzena de convidats, el pots fer un parell de dies abans i no tindràs gens de feina el dia D. Una amanida al davant, o una sopa o crema, si fa fred, unes bones postres per rematar l'àpat, i triomfaràs!

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Andorra → Casa meu
Dieta: vegetariana
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • 1 paquet de llenties pardines 500g
  • 1 paquet de proteïna de pèsols 200g
  • 1 pot de salsa de tomata fregida Cal Valls 350g
  • 3 pastanagues
  • 2 safates de xiitake que són 500g
  • 2 safates de xampis laminats 500g (si duen terra, rentar ràpid!)
  • 1 c ceps en pols
  • 1 cabeça d'alls
  • 3 cebes grosses
  • Oli d'oliva verge extra (fer servir el mínim en cada elaboració)
  • 500g albergínies xineses
  • 2-3 caixes plaques (en funció tamany safates)
  • 1'5l llet fresca Letona (per exemple)
  • 200g formatge ratllat Emmental
  • Farigola, agar-agar, nou moscada, pebre blanc, sal... (tot en pols)

12 racions

Utensilis

Les safates han de ser grans, tipus 27x37x7 com a mínim.

Elaboració

1 Posar en dos recipients les llenties i la proteina a remull (+/- 4 hores) Rentar i deixar escorrer.
2 Llescar les albergínies xineses a +/- 0'7 cms i fregir a foc fortet. Reservar.
3 Tallar les cebes a la brunoise i fregir (reservar una porció fregida per la beixamel)
4 Coure les llenties en aigua de qualitat sola, quan estiguin gairebé cuites, deixar-les amb l'aigua cobrint-les, afegir les pastanagues a quadrets, les albergínies, la salsa tomata, una cullerada rasa d'agar-agar, salar i després que arrenqui l'ebullició, baixem el foc durant 10-12 minuts i tancar-lo. Reservar.
5 Triturar amb pímer els alls en oli i abocar a una cassola, posar a foc fort la proteïna, afegir les cebes fregides, els bolets tallats, la cullerada de pols de ceps, sal, farigola, remenar i quedar al tanto fins que es pugui baixar el foc.
6 Fer la beixamel. Posar la meitat de la llet al foc amb sal, pebre i nou moscada. Triturar amb el pimer la ceba previament cuita que haviem reservat coberta d'oli, posar a fregir i quan es disgregui, afegir la farina i no deixar de remenar amb llengua fins que estigui ben cuita, abocar-hi la meitat de la llet calenta i remenar amb varilles. Afegir tota la llet restant i comprovar sabor. Rectificar si cal i reservar.
7 Coure les plaques i posar-les en aigua freda.
8 Preparar un parell de safates grans i untar-les amb oli, incloses les parets. Cobrir les bases de les safates amb plaques cavalcades. Distribuïr tots els bolets. S'hi pot posar o no, una mica de beixamel. Posar una altra capa de plaques.
9 Distribuir totes les llenties escorregudes, premer el conjunt, abocar tota la beixamel i quan estigui tèbia, repartir el formatge. Posar film i entrar a nevera, si no són pel mateix dia.
10 A l'enfornar, distribuir unes llesquetes de mantequilla sobre el formatge. Gratinador i forn a l'hora si és eléctric... Si és de gas, primer gratinar i després encendre el forn.

2h

Notes

La alternativa per a no fer servir plaques industrials de blat, es fer làmines de la part de dalt de la carbassa violí a lo llarg...


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

821 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Beppa Casas diu:
El cost dels ingredients serà d'uns +/- 50€, llavors és quan dius: bo, bonic i barat!

Afegir comentari
 

Receptes destacades de desembre:

Canapès de pernil amb kiwi
Canapès de pernil amb kiwi
Amanides i plats freds
Caldo de Nadal
Caldo de Nadal
Sopes i cremes
Galetes de Nadal
Galetes de Nadal
Postres i dolços Galetes
Tarta San Marcos
Tarta San Marcos
Postres i dolços

Veure receptes de desembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: