Tagliatelle al funghi porcini

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 400 g de tagliatelle a l'ou
  • 50 g de ceps secs
  • 200 g de cebes tendres
  • 50 cc d'oli
  • 80 g de formatge parmesà ratllat
  • 100 cc de crema de llet
  • Sal

5 racions

Elaboració

Posem els ceps a remull amb 250 cc d'aigua tèbia durant un mínim d'una hora.
Tallem la ceba ben petita, posem l'oli a escalfar i tirem la ceba. La salem perquè deixi anar l'aigua i la fregim fins que comenci a enrossir.
Escorrem els ceps, els tallem, si són massa grossos, i els afegim a la ceba, deixant-los fer durant uns 5 minuts.
Afegim 100 cc de l'aigua de remullar els ceps i la deixem reduir.
Posem la crema de llet i la deixem fer una mica.
Tirem dues cullerades soperes de parmesà, donem unes voltes i reservem.
Posem a bullir la pasta amb aigua i sal, seguint les indicacions del paquet.
Quan la pasta estigui cuita, l'escorrem, li incorporem la salsa i ens la mengem immediatament.
És un plat deliciós.

30min

Notes

M'agrada anomenar aquest plat en italià, perquè el primer cop que el vaig tastar va ser quan vaig estar a Roma. Em vaig fer un tip de menjar-ne. Els fughi porcini són els ceps.
El meu gendre, que és italià, m'ha ensenyat com fer-los i em surten molt bons.
A mi m'encanta el gust i l'aroma dels ceps.


Recepta de cuina de Tagliatelle al funghi porcini

Són boníssims!

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1594 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

4 comentaris:

Joan Corminas diu:
Aquesta és una recepta de la meva predilecció, a Suïssa és una especialitat que pots menjar en gairebé tots els restaurants. El seu grau d'acceptació és causa de la influència de la nostra proximitat amb Itàlia
Joan Corminas diu:
Companya Angels. Quan el teu cunyat faci algun viatge a Itàlia, digues-li que et porti pastilles de brou de fongs porcini, et aniran molt bé per quan preparis un rissotto o preparis alguna carn o un altre plat, jo ho faig servir quan preparo el teu plat
Joan Corminas diu:
el teu gendra, en compta del teu cunyat. Et demano disculpes. Joan
Àngels Fernández Guillén diu:
Amic Joan,
Jo no coneixia aquestes pastillles que m'anomenes, però l'altre dia, quan vaig comprar els ceps en un "mercadillo" gastronòmic, em van regalar un potet de pols de ceps, que suposo que també em serà molt útil per aromatitzar els plats. Gràcies!!

Afegir comentari
 

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: