Sarsuela

Ingredients

  • 12 escamerlancs
  • 12 llagostins
  • Mig quilo de musclos
  • Mig quilo de cloïsses
  • Sis talls de rap
  • 50 grams d'avellanes i ametlles torrades
  • Oli verge d'oliva, pebre negre i sal
  • Un quilo de peix de roca (pel fumet)
  • Dues cebes mitjanetes
  • Una dent d'all
  • Una culleradeta de maizena
  • Una tomaca madura grossa i dolça
  • Un raget de conyac o whisky
  • Un polsim de pebre vermell
  • Una fullleta de llorer
  • Una mica de farina

6 racions

Utensilis

Una cassola gran, i una olla per a fer el fumet.

Elaboració

Posarem una cassola gran al foc, amb oli i la ceba trinxadeta molt fina o picada.
Quan comenci a enrossir, hi afegirem la tomaca triturada.
Tindrem els musclos i cloïsses obertes al vapor. Els musclos, amb mitja closca.
Enfarinarem i salpebrarem el rap, i el fregirem lleugerament. El reservarem.
Posarem a la cassola els llagostins i escamerlancs, i els marcarem. Hi posarem també el rap que hem reservat, els musclos i cloïsses.
Hi tirarem també el raget de conyac o whisky.
Tindrem fet el fumet amb el peix de roca, i la fulleta de llorer.
Cobrirem el peix i marisc amb aquest brou.
Farem una picada amb les avellanes, ametlles, un polsim de pebre vermell, una culleradeta de maizena i la dent d'all, i ho afegirem a la cassola.
Deixarem que bulli pocs minuts, ja que el rap es desfà de seguida, i no necessita massa cocció, havent-lo fregit anteriorment.
Deixarem que reposi una bona estona, per tal que es confiti bé tot plegat. I ja ho podem posar a taula.

1h 30min

Notes

Cal servir aquest plat molt calent, i amb la mateixa cassola que l'hem cuinat.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

959 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!