Garrinet al forn

Categoria:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1 garrí ibèric (aprox. 60-65 euros la peça)
  • 300 gr. llard (manteca de cerdo)
  • 2 caps d'all
  • Rames de romaní, farigola, llauré
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre

6 racions

Elaboració

Us recomano comprar un garrinet ibèric, ja que el greix és més sa.
Agafem el garrinet, ben net , ben net, lliure de pels. El sequem amb un drap de cuina. El podem tallar a troços si no ens hi cap bé al forn, si no, sencer.
Abans de res, prepararem l'adob. En un morter, posar alls, romaní, farigola, llauré, sal, pebre negre, oli oliva i un bon troç de llard líquid (previament escalfat).
Untar bé el garrinet amb aquest preparat i deixar-ho a temperatura ambient una horeta
Precalentar el forn a 180º graus.
En una bandeja, fer un llit de llauré, rames de romaní, etc... el que tinguem, intentant que la carn no toqui la bandeja. Si cal, podem posar algunes fustes.
Posar el garrinet amb la pell cap abaix. Un cap d'alls sencer a sobre, sense pelar ni res, i afegir un dit d'aigua a la bandeja.
Posar la bandeja en la part baixa del forn. Coure 50 minuts amb recircul.lació d'aire calent.
Passat aquest temps, donar la volta al garrí i el pintem amb més llard desfet i ho deixem 50 minuts més.
Mentre cou, podem punxar la pell per què no faci bombolles i vigilar que no es cremi la pell (pintar més amb llard , si cal).
Quan ja estigui cuit, tornar a pintar le pell i donar un cop fort de forn nomès grill (230º-250º) per a fer la pell cruixent.
Servir molt calent i amb una amanida verda tradicional.
Un bon vi negre i a gaudir !!!!

3h

Notes

Aquest és un plat que s'acostuma a fer per NitBona o per NitVella.
Nosaltres, no teniem la costum, ja que per NitBona tocava Sarsuela i per NitVella marísc variat. Però aquest any hem volgut fer el garrí al forn (Cochinillo Asado).
És una recepte senzilla que nomès requereix una bona cocció de forn.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

5114 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de maig:

Crema de pastanaga
Crema de pastanaga
Sopes i cremes
Cookies de xocolata
Cookies de xocolata
Postres i dolços
Carxofes amb gambes
Carxofes amb gambes
Llegums i verdures
Saltejat de pèsols i sepia
Saltejat de pèsols i sepia
Peixos i mariscos
Ous al plat
Ous al plat
Ous i làctics
Carbonada flamande
Carbonada flamande
Carns Estofat
Orquestres
Orquestres
Amanides i plats freds Aperitiu
Filets de lluç a l'anglesa
Filets de lluç a l'anglesa
Peixos i mariscos Fritada

Veure receptes de maig i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: