Truita de Dijous Llarder

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

Ingredients:

  • Ous
  • Botifarra d'ou
  • Cansalada
  • Mongetes del Ganxet cuites
  • Alls tendres
  • Sal
  • Oli d'oliva verge extra

Elaboració

Fregim la cansalada amb uns alls tendres petitons i a continuació pasem una mica la botifarra per la paella.
Batem els ous, els salem una mica, barregem tots els ingredients i fem la truita.

Notes

El dijous anterior al Dimecres de Cendra, conegut, popularment, com a Dijous Gras, Jarder o Llarder, és el tret de sortida tradicional a les festes de Carnaval arreu del país. Aquest dia és costum celebrar àpats familiars que tenen per protagonista a tot tipus de menges que combinen els ous amb la carn.
A Catalunya és conegut popularment com a "Dia de la truita", ja que és tradicional menjar la truita de botifarra d'ou, entre altres, com els pastissos de truites a la xatonada de Vilanova, truites de carxofes, d'alls tendres etc.
Aquesta és la que hem fet nosaltres i que potser és la més tradicional.


Recepta de cuina de Truita de Dijous Llarder
per Eduard Lluis Palaus
Recepta de cuina de Truita de Dijous Llarder
per Eduard Lluis Palaus

Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3363 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: