Popets amb patates
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Catalunya
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1/2 kg. de propets
- O pop en el seu defecte que hauríem de tallar a trocets de queixalada.
- 4 patates tallades a daus
- 3 calçots tallats en juliana.
- O 1 ceba si no és temporada de calçots.
- 1gra d'all
- Un raig de conyac
Per a la farsa:
- 1fulla de llorer
- 2 banquetes de farigola
- 2 fulles de sàlvia
- 1 trocet de canyella.
- Feu un lligall embolicant les herbes i la canyella amb la fulla de llorer
Per a la picada:
- Un trocet de xocolata ( Amatller, sobretot )
- Uns pinyons
- Unes avellanes
- Unes ametlles
- Un gra d'all
- Una mica de julivert
- Una mica d'oli ( d'oli va )
- Sal i una mica d'aigua
- Trinxeu-ho tot a la picadora elèctrica
4 racions
Elaboració
Talleu els calçots o la ceba en juliana i piqueu a ganivetel gra d'all ben petit. Poseu-los a sofregir amb la farsa i oli d'oliva en una caçola, d'aquestes de doble fons si la teniu. Quan comenci a enrossir hi afegiu els propets ben nets ( o el pop ) i hi doneu un tomb. Tapeu la caçola i deixeu que els propets deixin anar l'aigua, uns 10 minuts. Tot seguit afegiu-hi el raig de conyac i ho deixeu fent xup-xup una mitja hora ben bona. Entretant podeu anar tallant i sofregint les patates en una paella a part fins que agafin una mica de color. Quan ja estàn les escorreu de l'oli i les reserveu en un lloc que aguantin calentes.
Amb una forquilla comproveu si els popets ja són tous, si és així, aboqueu les patates a la caçola, barregeu-les amb els popets, saleu, empebreu i afegiu una mica d'aigua si cal. Deixeu fer xup-xup uns 10 minuts més o fins que les patates siguin toves. Passat aquest temps aboqueu la picada a a caçola i deixeu-ho uns cinc minuts més, vigilant que no s'aferri.
1h
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3594 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.