Popets amb patates

Ingredients

  • 1/2 kg. de propets
  • O pop en el seu defecte que hauríem de tallar a trocets de queixalada.
  • 4 patates tallades a daus
  • 3 calçots tallats en juliana.
  • O 1 ceba si no és temporada de calçots.
  • 1gra d'all
  • Un raig de conyac

Per a la farsa:

  • 1fulla de llorer
  • 2 banquetes de farigola
  • 2 fulles de sàlvia
  • 1 trocet de canyella.
  • Feu un lligall embolicant les herbes i la canyella amb la fulla de llorer

Per a la picada:

  • Un trocet de xocolata ( Amatller, sobretot )
  • Uns pinyons
  • Unes avellanes
  • Unes ametlles
  • Un gra d'all
  • Una mica de julivert
  • Una mica d'oli ( d'oli va )
  • Sal i una mica d'aigua
  • Trinxeu-ho tot a la picadora elèctrica

4 racions

Elaboració

Talleu els calçots o la ceba en juliana i piqueu a ganivetel gra d'all ben petit. Poseu-los a sofregir amb la farsa i oli d'oliva en una caçola, d'aquestes de doble fons si la teniu. Quan comenci a enrossir hi afegiu els propets ben nets ( o el pop ) i hi doneu un tomb. Tapeu la caçola i deixeu que els propets deixin anar l'aigua, uns 10 minuts. Tot seguit afegiu-hi el raig de conyac i ho deixeu fent xup-xup una mitja hora ben bona. Entretant podeu anar tallant i sofregint les patates en una paella a part fins que agafin una mica de color. Quan ja estàn les escorreu de l'oli i les reserveu en un lloc que aguantin calentes.
Amb una forquilla comproveu si els popets ja són tous, si és així, aboqueu les patates a la caçola, barregeu-les amb els popets, saleu, empebreu i afegiu una mica d'aigua si cal. Deixeu fer xup-xup uns 10 minuts més o fins que les patates siguin toves. Passat aquest temps aboqueu la picada a a caçola i deixeu-ho uns cinc minuts més, vigilant que no s'aferri.

1h


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3098 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: