Rodó de gall d'indi, ( pavo ) a la taronja

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Dues patates grosses, pelades
  • Un rodó de gall d'indi, de 600 grams
  • Salsa de taronja.( està en les meves receptes)
  • Una picada de: oli d'oliva, alls i julivert, (feta amb la batedora elèctrica)
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Oli d'oliva
  • Una copa de conyac
  • Un raig de ví blanc
  • Herbes provençals,( en pols)
  • Sis alls pelats
  • Dues fulles de llorer

2 racions

Utensilis

Un estri, per fer boles de patata.

Elaboració

Primer de tot, agafem el rodó de gall d'indi, el posem en una safata fonda per anar al forn, el salpebrem, l'espolsem amb herbes provençals, el reguem amb el ví, el conyac, un bon raig d'oli d'oliva, hi afegim els alls pelats, i el llorer, i ho enfornem a 180º, fins que és cuit. Tot seguit, el deixem refredar, abans de tallat-lo en rodelles d'un dit de gruix.
A part, agafem les patates ja pelades, i amb l'ajud de l'estri per fer boles, anem buidant les patates, i posem les boletes a fregir, amb oli d'oliva.
Quan les boles són roses, les saltem en una paella, juntament, amb unes cullerades de picada, i les reservem.

A part, en un cassó, escalfem la salsa de taronja, i tot seguit, passem a muntar el plat:

Agafem el rodó de gall d'indi, el tallem a rodelles d'un dit de gruix, i l'anem posant en semi-cercle al capdamunt del plat. A la part d'abaix, posem un niu de boletes de patates, i un cop fet això, agafem la salsa de taronja, i cobrim tot el rodó de gall d'indi, i ja ho tindrem llest, per servir a taula.

1h 10min

Notes

Sempre que coem una carn al forn, acostuma a ser, 45 minuts, per quilo de carn.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4713 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de març:

Bacallà a la llauna
Bacallà a la llauna
Peixos i mariscos
Arròs negre
Arròs negre
Arrossos i pastes
Sípia guisada amb pèsols
Sípia guisada amb pèsols
Peixos i mariscos Guisat
Crema de Sant Josep
Crema de Sant Josep
Postres i dolços
Coca de Sant Josep
Coca de Sant Josep
Postres i dolços Coca
Tortell de Sant Josep
Tortell de Sant Josep
Postres i dolços Pastís
Bunyols de borratja i pernil
Bunyols de borratja i pernil
Llegums i verdures Bunyols

Veure receptes de març i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: