Xarop de roses
Categoria:
Postres i dolços
Estació: primavera
estiu
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 125 ml d'aigua mineral
- 200 g de sucre blanc
- 75 g de pètals de roses vermelles naturals no d'hivernacle (que facin olor)
Elaboració
Barregem l'aigua amb el sucre i ho remenem fins que s'hagi diluït tot el sucre. Ho posem en una olla al foc i deixem que es vagi fent a foc lent durant un 10 o 15 minuts mirant que no es cremi. Passat aquest temps, hi afegim els pètals de roses netejades prèviament però ho farem en tres cops i anirem remenant amb una cullera de fusta fins que veiem tots els pètals impregnats de l'almívar. Taparem l'olla i deixarem que s'infusioni durant dotze hores. Passades aquestes dotze hores ho passarem per un colador i amb l'ajuda d'una ma de morter anirem esprement els pètals de les roses per tal que treguin tot el seu suc. Ja ho tenim llest per a la seva utilització.
Ho podem guardar dintre d'un embàs de vidre ben tapat per tal de fer-lo servir quan ens convingui.
Es pot utilitzar en diferents elaboracions: granissats, còctels, flams, macedònies de fruites... Tasteu-lo i oloreu-lo i amb imaginació, vosaltres mateixos trobareu on caldrà emprar-lo.
Etiquetes:
Almívar Roses Sucre
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1120 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Aquesta recepta ha estat publicada en el Tot Badalona en el número 133 del dia 16-3-2018 (pag 33)...
Moltes gràcies, Joan
D'entrada, la paraula burballa, en el català de mallorca, significa encenall. En cuina, parlem de burballes arrissades quan...
Sí, ho faré. Gràcies
Hi ha l'opció de posar-hi crema d'ametlla en lloc del iogurt però pel meu gust queda una mica massa dolç.