Purrusalda amb pollastre i porc

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Euskal Herria i Navarra
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 2 Porros
  • 3 Patates
  • 2 Pastanagues
  • 1 Ceba
  • 3 o 4 Contracuixes de pollastre sense l'os
  • 3 Filets de coll de porc
  • Una mica de pernil salar curat, que venen envasat al buit
  • Sal
  • Oli
  • Avecrem
  • 1 litre d'aigua

3 racions

Elaboració

1. El primer que farem serà pelar i rentar la ceba, les patates i les pastanagues. Als porros els farem una incisió al llarg i els posarem sota l'aigua corrent per treure'n tota la sorra acumulada que duen.
2. Picarem la ceba i el porro, i els posarem en una olla amb un rajolí d'oli i un xic de sal.
3. Tallem la patata i la pastanaga a daus.
4. Tallem tota la carn a daus, i quan veiem que la ceba i el porro s'han tornat transparents i han reduït, els posarem a l'olla. Aproximadament 10-20 minuts després d'encendre el foc.
5. Quan veiem que la carn ha canviat de color posarem aigua i corregirem de gust amb una mica més de sal i Avecrem.
6. Quan arrenqui a bullir posarem primer la pastanaga i cinc minuts després la patata, i ho deixarem que cogui tot aproximadament 30 minuts, a foc lent.
7. Passats els 30 minuts, ratllarem una patata que haurem reservat perquè s'espessi. També el que podeu fer es agafar una part de la sopa amb un cassó i triturar-ho, i tornar a afegir-ho. Ho deixem 15 minuts més, i després que reposi uns 30 minuts.

1h 45min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

565 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Quim Lleonart diu:
Amic Marcel, jo tenia entès que la porrusalda era un plat de la cuina Basca, que basicament es fa amb bacallà ja sigui en calent, com en fred de cara a l'estiu. Si vols veure com la faig jo, pots anar a les meves receptes. Rep una abraçada. Quim.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!