Rogers o Molls (salmonetes) farcits de marisc, amb salsa de calçots

El moll, o roger, es un peix del Mediterrani i l'Atlàntic Nord. Se l'anomena salmonete, en castellà i rouget en francès.

Categoria:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Quatre molls d'uns 300 grams cadascún
  • Salsa de calçots (la podeu trobar a les meves receptes)
  • Dues cebes tendres picolades
  • 150 grams de gambetes petites congelades, pelades
  • Cinc varetes de delicies de mar
  • 150 grams de vianda de musclo congelada
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Ví blanc
  • Mig got de conyac
  • Pebre negre en pols

4 racions

Utensilis

Un ganivet filetejador
Un estri escatador
Una safata plana per anar al forn
Una paella gran
Un cassó mitjà
Un ganivet gran
Paper sulfuritzat

Elaboració

Primerament, fem la salsa de calçots com explico a la meva recepta i la mantenim calenta damunt la planxa.
Seguidament, amb l'ajud d'un ganivet, picolem tot el marisc i el sofregim amb un raig d'oli en una paella juntament amb les cebes ben picolades. Quan tot el conjunt és mig cuit, ho flamegem amb el conyac i deixem que s'acabi de coure.
A continuació, netegem els rogers, els escatem i amb l'ajud del ganivet filetejador, els filetegem traient-ne de cada roger dos filets.
Tot seguit, posem un filet damunt de la safata del forn amb un full de paper sulfuritzat, amb la pell a sota,
el farcim amb la farsa de marisc, el tapem amb l'altre filet, un cop farcits tots el rogers, els salpebrem,
els reguem amb oli d'oliva i un raig de ví blanc, i els enfornem a 180º, fins que els rogers són cuits.
Seguidament, els posem de un en un en cada plat, els cobrim amb la salsa de calçots calenta, i ja els podrem servir a taula.

1h

Notes

Aquesta recepta, si no és temps de calçots, la podeu fer amb porros.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1606 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades de març:

Bacallà a la llauna
Bacallà a la llauna
Peixos i mariscos
Arròs negre
Arròs negre
Arrossos i pastes
Sípia guisada amb pèsols
Sípia guisada amb pèsols
Peixos i mariscos Guisat
Crema de Sant Josep
Crema de Sant Josep
Postres i dolços
Coca de Sant Josep
Coca de Sant Josep
Postres i dolços Coca
Tortell de Sant Josep
Tortell de Sant Josep
Postres i dolços Pastís
Bunyols de borratja i pernil
Bunyols de borratja i pernil
Llegums i verdures Bunyols

Veure receptes de març i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: