Bunyols de col-i-flor
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Bunyols
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Una col-i-flor grossa
- Julivert picolat
- Dos alls premsats
- Dos rovells d'ou
- Aigua
- Sal
- Farina
- Un sobre de llevat en pols
- Oli de girasol
6 racions
Utensilis
Una paellera fonda
Una aranya de filferro
Una safata de pocellana blanca
Una safata plana amb paper de cuina
Un cassola fonda, mitjana
Un bol de vidre gran
Un premsador d'alls
Un batedor de varetes
Una escorredora
Elaboració
Primerament, netegem la col-i-flor, i la tallem en trossos de mida petita. Tot seguit, els posem en una cassola amb aigua i sal, i els coem fins que veiem que són cuits" al dente ".
A continuació, els escorrem i reservem.
A part en un bol de vidre gran, posem : aigua, farina, els alls premsats, el julivert picolat, els rovells d'ou batuts, un polsim de sal i el sobre de llevat. Ho remenem tot ben remenat amb el batedor de varetes, fins a tindre una pasta fina i homogènia, i la deixem reposar al menys una hora, tapada amb un drap.
En el moment de fer els bunyols, afegim els trossos de col-i-flor en el bol de la pasta, ho remenem una mica, fiquem una paella fonda en el foc, amb oli de gira-sol, i quan l'oli és ben calent, amb l'ajud d'una cullera gran, anem agafant cullerades de pasta i col-i-flor, i ho fregim tot remenant amb l'aranya de filferro fins que veiem que són daurats, i ja els podrem posar en la safata amb paper de cuina per treure l'excés d'oli.
Seguidament, ja els podrem posar en una safata de porcellana blanca, i servir-los a taula.
1h 10min
Etiquetes: Cuina de tardor La cuina del bunyols Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3146 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.