Bacallà gratinat amb sobrassada

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Quatre lloms de bacallà d'uns 250 grams, aproximadament (cadascun)
  • Patates a lo pobre (les podeu trobar a les meves receptes)
  • Quatre talls de sobrassada de Mallorca
  • Oli d'oliva
  • Farina

4 racions

Utensilis

Quatre plats grans de porcellana blanca
Una placa metal·lica pel forn
Un full de paper sulfuritzat
Una espàtula plana metal·lica fina
Una paella gran
Una safata fonda pel forn
Paper de cuina
Un plat gran

Elaboració

Primerament, fem les patates a lo pobre com explico a la meva recepta, i les reservem.
Seguidament, en una paella amb oli d'oliva, fregim els lloms de bacallà dessalats i enfarinats previàment, i un cop fregits, els fiquem en un plat amb paper de cuina, per treure l'excés d'oli i els reservem. A continuació, en la placa per anar al forn, fiquem un paper sulfuritzat a sota, i tot seguit fem quatre llits amb les patates a lo pobre, i damunt fiquem els lloms de bacallà fregits amb la pell a sota.
Seguidament, damunt de cada llom, fiquem un tall de sobrassada sense la pell, i ho fiquem a gratinar en el forn a 180º, fins que veiem que la sobrassada es una mica desfeta, i ja ho podem treure-ho del forn. Tot seguit amb molta cura, amb l'ajud de l'espatula plana, anem ficant els lloms de bacallà en el centre del plat on els servirem, i ja ho treure a taula.

1h 10min


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3174 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: