Cassoleta de bacallà estofat amb espinacs, cigrons i ous picolats

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Vuit talls de bacallà dessalat d'uns 150 grams aproximadament
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Farina
  • Aigua
  • 200 grams d'espinacs congelats
  • Tres ous
  • 300 grams de cigrons cuits
  • Pa fregit
  • Un all pelat
  • Ametlles torrades pelades
  • Julivert picolat
  • Una ceba picolada
  • Tres alls aixafats
  • Una fulla de llorer
  • Tres cullerots de sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
  • Un got de vi blanc
  • Dos cullerots de fumet de peix (el trobareu a les meves receptes)

4 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa gran
Una batedora elèctrica
Una paella gran
Un cassó gran
Un cassó petit
Una escorredora
Un plat de fusta

Elaboració

Primerament, un cop dessalats enfarinarem, fregirem els talls de bacallà i els reservarem.
A part, en el pot de la batedora ficarem: el julivert picolat, les ametlles, un all pelat i el pa fregit, amb un rajolí d'igua, i farem la picada amb la batedora elèctrica i la reservarem.
Seguidament, en un cassó amb aigua i sal courem els espinacs i un cop cuits, els escorrem, els picolem amb l'ajud d'un ganivet i els reservem. A part, en un cassó amb aigua i sal, coem els ous durant deu minuts, i un cop cuits, els pelem, els picolem i els reservem.
A continuació, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim: la ceba picolada, els alls aixafats, el llorer i el sofregit de tomàquet.
Quan tot plegat és mig fregit, afegim un got de vi i deixem que redueixi.
Tot seguit, afegim el fumet de peix i deixem que arrenqui a bullir, afegirem: els espinacs, els cigrons i els ous picolats i deixarem que cogui tot plegat uns quinze minuts.
Seguidament, afegirem els talls de bacallà i la picada deixant-ho coure uns deu minuts més, tot sacsejant la cassola amb l'ajud de les nanses i ja ho tindrem a punt per servir a taula en la mateixa cassola amb un plat de fusta a sota.

1h 10min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

754 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!