Tripa de bacallà estofada amb carxofes,mongetes del ganxet i botifarra negra
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 800 grams de tripa de bacallà dessalada
- 600 grams de carxofes congelades
- 300 grams de mongetes del ganxet cuites
- Una botifarra negra del perol
- Aigua
- Sal
- Oli d'oliva
- Una branca d'api
- Mitja ceba pelada
- Una ceba picolada
- Tres alls aixafats
- Dues fulles de llorer
- Dos cullerots de sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Vi blanc
- Un brot de julivert
4 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Dos cassons grans
Un colador fí
Un plat de fusta
Elaboració
Primerament, un cop dessalada la tripa de bacallà, la posem a coure en un cassó amb: aigua, la mitja ceba,una fulla de llorer i la branca d'api. Un cop cuita, colem el brou i ho reservem.
Seguidament, en un cassó amb: aigua, sal i un brot de julivert, coem les carxofes i quan són cuites les reservem.
A continuació en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim : la ceba picolada, una fulla de llorer i els alls aixafats. Tot seguit, afegim el sofregit de tomàquet, un got de vi blanc i deixem que redueixi. Seguidament, afegim part del brou de coure la tripa i deixem que arrenqui el bull a foc baix.
Tot seguit, corregim de sal i ja podem afegir-hi: les carxofes, la botifarra negra tallada a rodelles d'un dit de gruix, les mongetes i la tripa tallada a trossos regulars.
Deixem que s'acabi de coure tot plegat uns dotze minuts més i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola amb un plat de fusta a sota.
1h 30min
Etiquetes:
La cuina dels platillos
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1659 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.