Tripa de bacallà estofada amb carxofes,mongetes del ganxet i botifarra negra

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 800 grams de tripa de bacallà dessalada
  • 600 grams de carxofes congelades
  • 300 grams de mongetes del ganxet cuites
  • Una botifarra negra del perol
  • Aigua
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Una branca d'api
  • Mitja ceba pelada
  • Una ceba picolada
  • Tres alls aixafats
  • Dues fulles de llorer
  • Dos cullerots de sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
  • Vi blanc
  • Un brot de julivert

4 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa gran
Dos cassons grans
Un colador fí
Un plat de fusta

Elaboració

Primerament, un cop dessalada la tripa de bacallà, la posem a coure en un cassó amb: aigua, la mitja ceba,una fulla de llorer i la branca d'api. Un cop cuita, colem el brou i ho reservem.
Seguidament, en un cassó amb: aigua, sal i un brot de julivert, coem les carxofes i quan són cuites les reservem.
A continuació en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim : la ceba picolada, una fulla de llorer i els alls aixafats. Tot seguit, afegim el sofregit de tomàquet, un got de vi blanc i deixem que redueixi. Seguidament, afegim part del brou de coure la tripa i deixem que arrenqui el bull a foc baix.
Tot seguit, corregim de sal i ja podem afegir-hi: les carxofes, la botifarra negra tallada a rodelles d'un dit de gruix, les mongetes i la tripa tallada a trossos regulars.
Deixem que s'acabi de coure tot plegat uns dotze minuts més i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola amb un plat de fusta a sota.

1h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1432 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: