Amanida de patates i bacallà amb allioli

Categoria:
Tipus de plat:
Origen: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: ***** 5/5 (1 valoracions) Afegir valoració

Ingredients

  • Sis patates mitjanes
  • 500 grams de bacallà esqueixat dessalat
  • 100 grams d'olives negres d'Aragó
  • Julivert picolat
  • Un morter d'allioli fet a mà
  • Dos rovells d'ou
  • Dos alls pelats sense el cor
  • Sal
  • Aigua

4 racions

Utensilis

Un cassó gran
Una safata plana de porcellana blanca
Un morter amb la seva mà
Un setrill
Un bol de vidre gran

Elaboració

Primerament, pelem els alls, els hi traiem el cor central i els fiquem en el morter amb un polsim de sal.
Quan els alls ja estan ben aixafats, afegim els rovells d'ou i amb el setrill anem afegint un rajolí d'oli sense deixar de remenar de forma circular fins a tenir la quantitat desitjada d'allioli i el reservem.
Seguidament, en un cassó amb aigua i sal, coem les patates amb pell fins que estiguin cuites al "dente" i les reservem.
Quan ja són fredes, les pelem, les tallem a trossos regulars i les fiquem en el bol.
A part, un cop dessalat el bacallà, l'esqueixem i el fiquem en el bol juntament amb les patates. Tot seguit, aboquem l'allioli en el bol, afegim les olives negres, ho barregem tot ben barrejat, i ho fiquem a la safata de porcellana de manera abellidora.
Ja per acabar l'amanida, espolsem força julivert picolat pel damunt, i ja la podrem servir a taula.

1h


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1379 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Marcada com a favorita per:



Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!