Amanida de patates i bacallà amb allioli

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Sis patates mitjanes
  • 500 grams de bacallà esqueixat dessalat
  • 100 grams d'olives negres d'Aragó
  • Julivert picolat
  • Un morter d'allioli fet a mà
  • Dos rovells d'ou
  • Dos alls pelats sense el cor
  • Sal
  • Aigua

4 racions

Utensilis

Un cassó gran
Una safata plana de porcellana blanca
Un morter amb la seva mà
Un setrill
Un bol de vidre gran

Elaboració

Primerament, pelem els alls, els hi traiem el cor central i els fiquem en el morter amb un polsim de sal.
Quan els alls ja estan ben aixafats, afegim els rovells d'ou i amb el setrill anem afegint un rajolí d'oli sense deixar de remenar de forma circular fins a tenir la quantitat desitjada d'allioli i el reservem.
Seguidament, en un cassó amb aigua i sal, coem les patates amb pell fins que estiguin cuites al "dente" i les reservem.
Quan ja són fredes, les pelem, les tallem a trossos regulars i les fiquem en el bol.
A part, un cop dessalat el bacallà, l'esqueixem i el fiquem en el bol juntament amb les patates. Tot seguit, aboquem l'allioli en el bol, afegim les olives negres, ho barregem tot ben barrejat, i ho fiquem a la safata de porcellana de manera abellidora.
Ja per acabar l'amanida, espolsem força julivert picolat pel damunt, i ja la podrem servir a taula.

1h


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3227 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: