Flams d'espinacs

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Un quilo d'espinacs congelats
  • Una ceba tendra picolada
  • Sal
  • Aigua
  • Oli d'oliva
  • Mig litre de nata líquida per muntar
  • Nou moscada en pols
  • Mantega

7 racions

Utensilis

Set flameres metal·liques
Una safata fonda per fer el bany maria
Una batedora elèctrica
Un cassó gran

Elaboració

Primerament, en un cassó amb aigua i sal, fiquem a coure els espinacs, uns set minuts, i un cop cuits, els escorrem i els reservem.
Seguidament, en un cassó amb un raig d'oli d'oliva, sofregim la ceba fins que ja és transparent, afegim els espinacs, la nata líquida, un polsim de sal, un polsim de nou moscada, i passem la batedora elèctrica.
Tot seguit, untem amb mantega les flameres, les omplim fins a tres quartes parts amb la barreja d'espinacs, i les fiquem a la safata fonda per anar al forn.
Seguidament, omplim la safata amb aigua fins a la meitat de les flameres, i ho enfornem a 180º,uns vint minuts, fins que clavem un escuradents i sur net.
Si cal una mica més de cocció, no hi ha cap problema.
Els deixem refredar, i ja els tindrem llestos per fer-los servir.

1h 30min

Notes

Aquesta recepta, pot servir tant com un primer plat, com una garnició.


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2482 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: