Arròs a la cassola amb guatlles, cols de brusel·les i cansalada

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Tres guatlles
  • 400 grams d'arròs tipus "bomba"
  • Oli d'oliva
  • Una ceba picolada
  • Un pebrot verd picolat
  • Vermut negre
  • Vi ranci
  • Sal
  • Brou de pollastre casolà (el podeu trobar a les meves receptes)
  • Quatre tires de cansalada de panxeta tallada a daus gruixuts
  • 400 grams de cols de brusel·les congelades
  • Picada feta amb alls, oli i julivert
  • Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)

4 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Una espàtula de fusta
Un cassó gran
Una batedora elèctrica

Elaboració

Primerament, en un cassó amb aigua i sal, bullim les cols de brusel·les tallades en dues meitats fins que estiguin cuites al "dente" i les reservem.
Seguidament, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim les guatlles tallades a trossos regulars i la cansalada, tot salpebrat fins que tot plegat és ben daurat.
Tot seguit, afegim: la ceba picolada i el pebrot verd.
Quan tot plegat és ben sofregit, afegim dos cullerots de sofregit de tomàquet, un gotet de vermut i un de vi ranci i deixem que redueixin.
A continuació, afegim l'arròs, les cols bullides i un cullerot de picada feta amb la batedora, i ho remenem tot ben remenat.
Tot seguit, afegim quatre cullerots de brou de pollastre casolà i deixem que cogui a foc baix com si fessim un rissoto.
Si cal, afegim brou fins que l'arròs estigui al nostre punt de cuit, corregim de sal, el deixem reposar cins minuts, i ja el podrem servir a taula amb uns stalvis a sota.

1h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1793 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: