Coca de pasta de full amb escalivada i bolets
Categoria:
Altres
Tipus de plat: Coca
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 800 grams de gírgoles
- Una placa de pasta de full
- Dos pebrots vermells
- Dues albergínies
- Dues cebes mitjanes
- Sal
- Farina
- Pebre negre en pols
- Oli d'oliva
- Aigua
- Tres tomàquets vermells
4 racions
Utensilis
Una placa pel forn
Un full de paper sulfurat
Un bol de vidre gran
Una safata fonda pel forn
Una paella gran
Una espàtula de fusta
Un polvoritzador de plàstic
Un corró per estirar la pasta de full
Un corró per punxar la pasta de full
Un ratllador
Una safata de cartró amb blonda
Elaboració
Primerament, en una safata fonda fiquem : els pebrots vermells, les albergínies, les cebes i els tomàquets espolsats amb un polsim de sal, un rajolí d'aigua i un raig d'oli d'oliva, i ho enfornem a 180º, fins que totes les verdures estiguin cuites, les retirem del forn, i deixem que refredin.
A part, netegem les gírgoles, les tallem en juliana, les posem en una paella salpebrades, i les sofregim am un raig d'oli d'oliva, fins que estiguin mig cuites, i les reservem.
Tot seguit, espolsem farina en el marbre de la cuina, i amb el corró, estirem la pasta de full, i desprès la punxem amb l'altre corró, i la tallem a 25 centímetres d'ample per 35 de llarg, i la posem a la placa del forn amb un paper sulfurat a sota, i l'enfornem a 180º, fins que la pasta de full estigui daurada, i la retirem del forn.
Seguidament, netegem: els pebrots, les cebes, les albergínies i pelem els tomàquets.
Un cop pelats els pebrots, la ceba i les albergínies, les tallem en trossos regulars, i ho posem en el bol de vidre.
Tot seguit, ratllem els tomàquets i els fiquem en el bol juntament amb les altres verdures, ho salpebrem, afegim un bon raig d'oli d'oliva, ho barregem, i tot seguit ho repartim pel damunt de la pasta de full.
A continuació, repartim les gírgoles pel damunt de l'escalivada, i ho tornem a enfornar uns dotze minuts, ho retirem del forn, ho polvoritzem amb oli d'oliva, ho posem a la safata de cartró amb blonda, i ja ho podrem servir a taula.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de tardor La cuina de les coques La cuina dels bolets Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2214 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.