Coca de pasta de full amb escalivada i bolets

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 800 grams de gírgoles
  • Una placa de pasta de full
  • Dos pebrots vermells
  • Dues albergínies
  • Dues cebes mitjanes
  • Sal
  • Farina
  • Pebre negre en pols
  • Oli d'oliva
  • Aigua
  • Tres tomàquets vermells

4 racions

Utensilis

Una placa pel forn
Un full de paper sulfurat
Un bol de vidre gran
Una safata fonda pel forn
Una paella gran
Una espàtula de fusta
Un polvoritzador de plàstic
Un corró per estirar la pasta de full
Un corró per punxar la pasta de full
Un ratllador
Una safata de cartró amb blonda

Elaboració

Primerament, en una safata fonda fiquem : els pebrots vermells, les albergínies, les cebes i els tomàquets espolsats amb un polsim de sal, un rajolí d'aigua i un raig d'oli d'oliva, i ho enfornem a 180º, fins que totes les verdures estiguin cuites, les retirem del forn, i deixem que refredin.
A part, netegem les gírgoles, les tallem en juliana, les posem en una paella salpebrades, i les sofregim am un raig d'oli d'oliva, fins que estiguin mig cuites, i les reservem.
Tot seguit, espolsem farina en el marbre de la cuina, i amb el corró, estirem la pasta de full, i desprès la punxem amb l'altre corró, i la tallem a 25 centímetres d'ample per 35 de llarg, i la posem a la placa del forn amb un paper sulfurat a sota, i l'enfornem a 180º, fins que la pasta de full estigui daurada, i la retirem del forn.
Seguidament, netegem: els pebrots, les cebes, les albergínies i pelem els tomàquets.
Un cop pelats els pebrots, la ceba i les albergínies, les tallem en trossos regulars, i ho posem en el bol de vidre.
Tot seguit, ratllem els tomàquets i els fiquem en el bol juntament amb les altres verdures, ho salpebrem, afegim un bon raig d'oli d'oliva, ho barregem, i tot seguit ho repartim pel damunt de la pasta de full.
A continuació, repartim les gírgoles pel damunt de l'escalivada, i ho tornem a enfornar uns dotze minuts, ho retirem del forn, ho polvoritzem amb oli d'oliva, ho posem a la safata de cartró amb blonda, i ja ho podrem servir a taula.

1h 30min


Etiquetes:         Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2480 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: