Cuixes de gall dindi "mar i muntanya"

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • Quatre cuixes de gall dindi de mida mitjana
  • Quatre escamarlans mitjans congelats
  • Vuit gambes de mida mitjana congelades
  • Dotze musclos de mida grossa
  • Un tub de calamar congelat
  • Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Oli d'oliva
  • Aigua
  • Brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
  • Una ceba tendra picolada
  • Una fulla de llorer
  • Tres alls aixafats
  • Un got de vi blanc
  • Una picada d'all, oli i julivert, feta amb la batedora elèctrica
  • Mig got de conyac

4 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa gran amb tapa
Uns estalvis
Una paella gran
Una safata plana
Un bol de vidre mitjà
Una batedora elèctrica
Un biberó de plàstic
Un cassó gran
Un colador fi

Elaboració

Primerament, en un cassó amb un dit d'aigua, obrim els musclos i quan ja estan oberts, els hi traiem mitja clova i els reservem tot colant el suc i posant-lo en un bol de vidre.
A part, tallem el calamar en rodanxes d'un dit de gruix, i les reservem.
Tot seguit, en una paella amb un raig d'oli, sofregim els escamarlans i les gambes uns tres minuts, tot seguit ho flamegem amb el conyac, i ho reservem en una safata plana.
A continuació, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim les cuixes de gall dindi salpebrades amb: la ceba picolada, els alls aixafats, i les dues fulles de llorer.
Quan les cuixes comencen a estar daurades, afegim dos cullerots de sofregit de tomàquet, un got de vi blanc, i deixem que redueixi.
Tot seguit, afegim el suc dels musclos, dos cullerots de brou de pollastre, deixem que arrenqui el bull i quan ja està bullint, posem el foc baix, tapem la cassola, i deixem que vagi coent-se lentament, fins que les cuixes estiguin gairebé cuites.
Seguidament, afegim: les rodanxes de calamar, els escamarlans, les gambes, els musclos, un raig de picada del biberó, corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns vint minuts més, i quan les cuixes ja estiguin cuites, ja ho tindrem llest per servir a taula amb la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.

1h 30min

Notes

Aquesta recepta, també es pot fer amb marisc fresc, però per aquest plat, ho farem amb marisc congelat que resulta més econòmic.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1833 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: