Civet de gall dindi amb bolets

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Cinc cuixes de gall dindi de mida mitjana
  • Cinc blanquetes de gall dindi amb l'ala
  • Dos pots mitjans de barreja de bolets
  • Oli d'oliva
  • Vi negre
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Dues fulles de llorer
  • Dues branques d'api
  • Un brot de farigola
  • Una branca de romaní
  • Tres alls aixafats
  • Sis tomàquets vermells
  • Dues pastanagues
  • Dues cebes tallades a juliana
  • Brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
  • Pa fregit
  • Ametlles torrades
  • Julivert picolat
  • Xocolata en pols
  • Farina

5 racions

Utensilis

Un atuell de plàstic rectangular gran
Una cassola de terrissa gran amb tapa
Uns estalvis
Una batedora elèctrica
Un pot de batedora
Una cassola metàl·lica fonda
Una safata metàl·lica plana
Un colador xinès

Elaboració

Primerament, fem una picada amb: un grapat d'ametlles torrades, un all pelat, un grapat de pa fregit, una mica de julivert picolat, una cullerada de xocolata en pols, i dos cullerots de brou de pollastre.
Tot seguit, passem la batedora elèctrica, i ho reservem.
A part, colem la barreja de bolets, i els sofregim a la cassola fonda amb un rajolí d'oli d'oliva, fins que hagin deixat anar tota la seva aigua, i els reservem.
A continuació, en un atuell fondo, posem: una branca d'api picolada, una ceba tallada a juliana, dos alls aixafats, dues fulles de llorer, una branca de farigola,tres tomàquets tallats a trossos i una branca de romaní. Tot seguit, posem: les cuixes de gall dindi i les blanquetes sense la punta de l'ala, ho salpebrem, i seguidament, afegim una altre capa de verdures com les anteriors al damunt, ho cobrim tot plegat amb vi negre, i ho deixem macerar tota una nit abans de cuinar-ho.
El dia de cuinar-ho, agafem els talls de gall dindi, els salpebrem, els passem per farina, i els sofregim a la cassola fonda amb oli d'oliva fins que els talls estiguin una mica enrossits, i els reservem.
Seguidament, colem el vi de la maceració, i les verdures, les sofregim a la cassola fonda, amb un bon raig d'oli d'oliva, i quan ja estan fregides, retirem les branques de romaní, farigola i el llorer, i hi afegim tres cullerots de brou,un got de vi negre, i deixem que arrenqui el bull, uns vint minuts.
Quan ja ha bullit, passem la batedora elèctrica, i amb l'ajuda del colador xinès, ho passem a la cassola de terrissa on acabarem de fer la recepta.
Posem la cassola a foc baix, i quan arrenqui el bull, afegim els talls de gall dindi, i deixem que vagi coent fins que tot plegat estigui mig cuit, i ja podrem afegir-hi els bolets i la picada, ho corregim de sal, i deixem que vagi coent-se amb la cassola tapada, fins que tot el conjunt estigui cuit, i ja ho podrem servir a taula amb la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.

1h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

930 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!