Cigrons estofats amb sípia i gambots

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 600 grams de cigrons cuits
  • Una sípia de mida gran
  • Dotze gambots de mida grossa
  • Aigua
  • Oli d'oliva
  • Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Conyac
  • Tres alls aixafats
  • Dues fulles de llorer
  • Tres porros picolats
  • Vi blanc
  • Una branca d'api
  • Uns grapat de grans de pebre negre
  • Mitja ceba pelada

5 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Una paella gran
Una cassola fonda metàl·lica
Un bol de vidre gran
Un colador

Elaboració

Primerament, en una cassola fonda amb: aigua, una branca d'api, un grapat de grans de pebre negre, una fulla de llorer,i mitja ceba pelada, bullim la sípia ben neta, fins que estigui ben cuita i la traiem, colem el brou i el reservem en un bol de vidre.
Tot seguit pelem els gambots, els tallem en trossos regulars, i els sofregim en una paella amb un raig d'oli d'oliva, salpebrats i quan estan una mica sofregits, els reguem amb un raig de conyac, els flamegem i els reservem.
A continuació, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim: els porros picolats, una fulla de llorer, i els alls aixafats, fins que tot plegat estigui ben fregit.
Seguidament, afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet i un got de vi blanc, i deixem que redueixi.
Tot seguit, afegim el brou de coure la sípia, i deixem que arrenqui el bull uns dotze minuts, i seguidament, afegim: els gambots, la sípia tallada a trossos menuts, i els cigrons, i deixem que cogui tot plegat us dotze minuts més, corregim de sal, i ja ho podrem servir a taula amb la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.

1h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1754 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: