Costella de porc al forn amb mostassa i sobrassada, amb patates a la papillota
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Rostit
Recepta per forn
Estació: primavera
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Un tros de costellam de porc de dotze barnilles
- Dues patates de mida mitjana
- Mostassa de Dijón
- Sobrassada de Mallorca
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre en pols
- Herbes provençals
- Conyac
- Vi blanc
- Pebre vermell dolç
2 racions
Utensilis
Una safata refractària de mida gran
Unes pinces per la carn
Una safata metàl·lica fonda pel forn
Dos fulls de paper d'alumini
Una espàtula plana de plàstic (llengua)
Elaboració
Primerament, agafem les patates, les rentem a raig d'aixeta i les posem cadascuna damunt un tros de paper d'alumini, les salpebrem i les reguem amb un raig d'oli d'oliva, les emboliquem com si fossin una pilota, i les enfornem a 180º, fins que estiguin cuites, i les reservem.
Seguidament, agafem el tros de costellam, el salpebrem, l'espolsem amb les herbes provençals i el posem en una safata refractària, regat amb: un raig de conyac i vi blanc, un raig d'oli d'oliva, i ho enfornem a 180º, uns vint minuts, i tot seguit ho retirem del forn i ho pintem per sobre amb la mostassa, i tot seguit, escampem pel damunt la sobrassada amb l'ajuda de l'espàtula plana, i deixem que s'acabi de coure fins que veiem que ja està el costellam cuit al nostre gust, i ja el podem retirar del forn, i tallar les barnilles de forma individual, i posar-les de sis en sis, en el plat on les servirem, en forma de mitja lluna a la part de dalt del plat, i a la part de baix, posarem una patata a la papillota sense el paper d'alumini, oberta en dues meitats, amb un pessic de sal i pebre vermell dolç, i un bon raig d'oli d'oliva, i ja ho podrem servir a taula.
1h
Etiquetes: Cuina de primavera La cuina dels rostits Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1944 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.