Gelat de pistatxo i figues
Despres d'un bon apat, s'agraieix.
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Gelat
Recepta per forn
Estació: tardor
Dificultat: Alta
Ingredients
Per al sablè bretó (Galetes):
- 300 g de farina de blat
- 60 g de sucre de llustre
- 180 g de mantega
- 1 culleradeta de sal
- 1 culleradeta de vainilla
- Per al gelat de pistatxo i figues
- 16 figues fresques de collde senyora
- 300 g d’ametlla crua
- 500 ml d’aigua
- 180 g de xarop d’atzavara
- 50 g de pistatxos crus triturats
- 50 g de gerds frescos
- 100 g de pistatxos crus sencers
4 racions
Utensilis
Un vol especial de fer gelats ( una geladora)
Elaboració
Per a les galetes de sablé bretó: barregeu tots els ingredients en un bol.
Estireu la massa en una safata i reserveu-la al congelador 10 min.
Escalfeu el forn a 180 °C. Poseu la safata al forn calent i feu-ho coure fins que el sablé estigui daurat.
Amb la safata acabada de sortir del forn, talleu 12 trossos de sablé, amb l’ajuda d’un tallapastes.
Reserveu-ho en un lloc sec.
Per al gelat de pistatxo i figues: tritureu les ametlles, l’aigua, el xarop d’atzavara i el pistatxo triturat, fins aconseguir una crema llisa i homogènia.
Aboqueu la crema, els gerds i els pistatxos crus sencers en un bol de fer gelats i seguiu les instruccions del fabricant de la màquina.
Poseu el gelat en un tallapastes quadrat de la mateixa mida que el sablé. Ompliu sis motlles tallapastes i reserveu-los al congelador.
Talleu les maduixes per la meitat.
Desemmotlleu els gelats i col·loqueu quatre meitats de les figues a sobre de cada gelat, posat entre dues galetes sablé.
1h 30min
Notes
Espot servir amb xocolate calent al moment.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1733 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.