Cassola de muntanya

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un conill d'un quilo aproximadament
  • Dos pits de xai tallats en trossos regulars
  • Dos braons de xai tallats en trossos de dos dits de gruix
  • Tres talls de cansalada de papada tallats en tires de dos dits de gruix
  • Dues cebes tendres tallades en juliana
  • Sis alls aixafats
  • Dues fulles de llorer
  • Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Vi ranci
  • Un pot petit de carn de nyores
  • Brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)

5 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis

Elaboració

Primerament, tallem el conill en talls regulars (sense el cap), i el reservem.
Seguidament,tallem la cansalada en trossos de dos dits de gruix, juntament amb el pit i els braons de xai, i ho reservem.
Tot seguit, en una cassola de terrissa amb un bon raig d'oli d'oliva, sofregim totes les carns salpebrades juntament amb les cebes tallades a juliana, els alls aixafats i el llorer, i quan tot el conjunt esta ben sofregit, hi afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet, dues cullerades de carn de nyores, i mig got de vi ranci i deixem que redueixi.
A continuació, hi afegim el brou de pollastre que cobreixi les carns, i a foc baix, deixem que cogui tot plegat fins que les carns estiguin ben cuites, ho corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure uns dotze minuts més, i ja ho tindrem llest per servir a taula en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.

2h

Notes

Aquesta cassola la feia a l'hotel de Port Ainé, quan hi vaig treballar l'any 2001, com a cap de cuina.


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1594 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: