Nius de mongetes del ganxet amb calçots, xampinyons, i carxofes arrebossades

Categoria:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Quatre calçots
  • Mongetes del ganxet cuites
  • Xampinyons naturals laminats
  • Carxofes congelades (set trossos)
  • Oli d'oliva
  • Pa de motlle
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Farina
  • Dos ous batuts
  • Un brot de julivert fresc

1 racions

Utensilis

Una safata metàl·lica pel forn
Un cassó gran
Una paella gran
Un motlle metàl·lic rodó
Una aranya de filferro
Una safata plana amb un paper de cuina
Un bol de vidre mitjà

Elaboració

Primerament,en un cassó gran, posem: aigua, un pessic de sal, un brot de julivert (perquè no s'ennegreixin) i les carxofes, i les fem bullir fins que estiguin cuites en el seu punt, i les reservem.
A part, amb el mateix motlle per fer el niu, tallem una rodona de pa de motlle i la posem en una placa pel forn juntament amb els quatre calçots nets i treta la primera capa de pell, i ho posem en el forn a 180º, fins que tant els calçots com el pa estiguin torrats i ho reservem.
Seguidament, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, saltem els xampinyons salpebrats i els reservem en una safata plana amb un paper cuina per treure l'excés d'oli.
A part, en una paella fregim les mongetes amb un raig d'oli d'oliva, i un cop fregides les reservem.
A continuació, passem les carxofes per farina i ou batut, i les fregim fins que estiguin daurades, i les reservem.
En el moment de muntar el plat, posem la llesca de pa torrat en el fons del motlle, hi afegim una capa de mongetes fregides, hi afegim els calçots pelats i tallats a trossos regulars, i acabem el niu amb una capa de xampinyons fins arribar a dalt del motlle.
Tot seguit ho desemmotllem, posem un tros de carxofa al damunt del niu, i per tot el voltant del niu, repartim la resta de carxofes arrebossades, ho posem en el microones un minut, i ho servim a taula ben calent.

45min

Notes

Aquesta recepta és per una persona, però farem tants nius com comensals seguin a taula.
Si volem fer aquesta recepta i ja no és temps de calçots, també la podem fer amb porros, com si fossin calçots.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1300 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: