Mandonguilles a la cassola
Ingredients
- ½ kg de carn picada (meitat porc, meitat vedella)
- 1 all picat
- Una mica de julivert picat
- 2 llesques de pa i llet
- 2 ous
- Farina
- Pa ratllat
Per la salsa:
- 2 patates
- 1 pastanaga
- 1 pot de pèsols, uns 150 g escorreguts
- 2 cebes
- 2 tomàquets madurs
- 1 fulla de llorer
- 1 l de brou de verdures casolà
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre
4 racions
Elaboració
De les mandonguilles:
Posem en un bol la carn picada, l’all i el julivert picat, un ou batut i el pa (que haurem deixat en remull amb la llet i després hem xafat amb la mà per treure-li tot el líquid), una mica de sal i pebre. Ho barregem tot bé.
Anem fent boles, les passem primer per farina, després per l’ou batut i les arrebossarem bé amb pa ratllat.
En una paella ampla amb oli, fregim suficient per fregir les mandonguilles fins que queden daurades per tot arreu. Les traiem i deixem a sobre d’un plat amb paper de cuina, per retirar l'excés d’oli. Les reservem.
Per acabar el plat:
En una altra paella poem la ceba tallada i i deixem que es cogui a foc lent. Quan estigui una mica transparent hi afegim el tomàquet ratllat i ho deixarem coure tot junt uns 15 minuts, ho salpebrem al gust. Reservem el sofregit.
Mentre, pelem les patates i les tallem a dauets. Fem el mateix amb la pastanaga. Ho reservem.
Agafem una cassola, hi posem una mica d'oli i les mandonguilles que hem reservat. Ho cobrim amb el brou, hi afegim les patates, la pastanaga, el sofregit i la fulla de llorer.
Tapem la cassola i ho deixarem coure entre 20 i 30 minuts, a foc lent. Quan porti uns 15 minuts, hi aboquem els pèsols escorreguts.
Tastem el punt de sal i pebre, rectifiquem si cal.
Ja es pot servir el plat.
1h
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3415 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.