Mandonguilles a la cassola

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • ½ kg de carn picada (meitat porc, meitat vedella)
  • 1 all picat
  • Una mica de julivert picat
  • 2 llesques de pa i llet
  • 2 ous
  • Farina
  • Pa ratllat

Per la salsa:

  • 2 patates
  • 1 pastanaga
  • 1 pot de pèsols, uns 150 g escorreguts
  • 2 cebes
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 fulla de llorer
  • 1 l de brou de verdures casolà
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre

4 racions

Elaboració

De les mandonguilles:

Posem en un bol la carn picada, l’all i el julivert picat, un ou batut i el pa (que haurem deixat en remull amb la llet i després hem xafat amb la mà per treure-li tot el líquid), una mica de sal i pebre. Ho barregem tot bé.
Anem fent boles, les passem primer per farina, després per l’ou batut i les arrebossarem bé amb pa ratllat.
En una paella ampla amb oli, fregim suficient per fregir les mandonguilles fins que queden daurades per tot arreu. Les traiem i deixem a sobre d’un plat amb paper de cuina, per retirar l'excés d’oli. Les reservem.

Per acabar el plat:

En una altra paella poem la ceba tallada i i deixem que es cogui a foc lent. Quan estigui una mica transparent hi afegim el tomàquet ratllat i ho deixarem coure tot junt uns 15 minuts, ho salpebrem al gust. Reservem el sofregit.
Mentre, pelem les patates i les tallem a dauets. Fem el mateix amb la pastanaga. Ho reservem.
Agafem una cassola, hi posem una mica d'oli i les mandonguilles que hem reservat. Ho cobrim amb el brou, hi afegim les patates, la pastanaga, el sofregit i la fulla de llorer.
Tapem la cassola i ho deixarem coure entre 20 i 30 minuts, a foc lent. Quan porti uns 15 minuts, hi aboquem els pèsols escorreguts.
Tastem el punt de sal i pebre, rectifiquem si cal.
Ja es pot servir el plat.

1h


Recepta de cuina de Mandonguilles a la cassola

Mandonguilles a la cassola.

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3415 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades de febrer:

Bunyols de bacallà
Bunyols de bacallà
Peixos i mariscos Bunyols
Salsa de fesols negres
Salsa de fesols negres
Llegums i verdures
Coca de llardons
Coca de llardons
Postres i dolços Pastís
Atmetllats
Atmetllats
Postres i dolços Galetes

Veure receptes de febrer i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: