Xai al forn
Categoria:
Carns
Recepta per forn
Típica de: Espanya
Dieta: kosher
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- 1 quart de xai de llet
- Mantega
- 2 grans d'all
- Romaní fresc
- Aigua
- Sal
Elaboració
1. Netegem el xai, l'assaonem amb sal i l'untem de mantega. Per altra banda en un morter aixafem 2 alls amb romaní, hi posem una mica d'aigua i sal i li ho posem per sobre al xai. També podem posar-hi mitja llimona si volem.
2. El fiquem al forn durant 2 hores i 15 minuts a 170 graus i l'anem controlant. Cada 15-20 minuts li posem una mica d'aigua o, amb una cullera, el banyem amb el seu mateix suc.
2h 15min
Notes
El xai al forn o xai rostit és un plat molt típic de Castella i Lleó, on jo personalment he passat temporades vivint-hi ja que el meu pare era d'allà.
Etiquetes:
Carns Espanya
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1277 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Sí, és clar, en realitat el sancocho dominicà és de set carns (deluxe), però una versió més senzilla de la recepta és...
Algú em demana "Temperatura del forn? Ventilador cal?". Jo cuino amb un forn de gas "a la vieja usanza". Normalment les...
Amic Joan, quan dius cansalada, vols dir cansalada crua fresca o bacó (-fumat- normalment envasat en llonzes)?
Quin mestratge Jordi! Una recepta a tenir en compte per la seva originalitat. Ara que dic jo, fer una truita com aquesta no...
Val, gràcies!