Bacallà a la mel

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Vuit cues de bacallà petites
  • Farina tamisada
  • Quatre cullerades soperes de mel
  • Llet sencera
  • Oli d'oliva
  • Una fulla de llorer
  • Una branca d'api
  • Mitja ceba pelada
  • Aigua
  • Un rovell d'ou

6 racions

Utensilis

Un bol de vidre gran
Un cassó gran
Una safata plana, amb un paper de cuina
Una aranya de filferro
Un batedor de varetes
Un cassó petit

Elaboració

Primerament en un cassó petit, escalfem dos gots de llet, i quan la llet és tèbia, els posem en un bol de vidre gran amb quatre cullerades de mel, un rovell d'ou, i ho batem amb el batedor de varetes fins que la mel s'ha dissolt.
Seguidament, afegim la farina tot remenant amb el batedor de varetes, fins aconseguir una massa fina i homogènia i la reservem.
A continuació, en un casso amb: aigua, una fulla de llorer, una branca d'api i mitja ceba, escaldem les cues de bacallà dessalat tallades a trossos regulars durant tres minuts, i tot seguit les retirem, les escorrem i les deixem refredar damunt un paper de cuina.
Ja per acabar el plat, en un cassó gran amb força oli d'oliva, anem fregint els trossos de bacallà passats per la barreja de farina i mel, i a mida que veiem que ja són rossos, els traiem amb l'aranya de filferro, i els anem posant en una safata plana amb un paper de cuina per treure l'excés d'oli, i tot seguit, els posem en una safata per servir com aperitiu, o en plats individuals, per servir com a primer plat, i ja ho podrem servir a taula.

1h

Notes

Aquesta recepta, tant la podem fer per aperitiu, com per a un primer plat.
Aquesta recepta, en comptes de fer-la amb cues de bacallà, també la podem fer amb lloms de bacallà.


Recepta de cuina de Bacallà a la mel
per Quim Lleonart

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

877 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: